Вицето на ФИФА: Международни мачове чак догодина

Септември все още е в плановете, но не съм сигурен дали има солидна почва за това, заяви Виктор Монталяни

Спорт
17:24 - 14 Април 2020
1316
Вицето на ФИФА: Международни мачове чак догодина

Президентът на КОНКАКАФ и вицепрезидент на ФИФА - Виктор Монталяни, предполага как пандемията от COVID-19 ще се отрази на международните мачове. Миналият месец Европейското първенство, Копа Америка, както и всички мачове на националните отбори за март и юни 2020 бяха отложени заради плъзналата зараза из цял свят.

Монталяни смята, че има немалка вероятност двубои между национални отбори да няма и през септември. Той дава прогнозата, че международен футбол по всяка вероятност ще се играе най-рано догодина:

"Аз лично смятам, че подновяването на международните мачове може да бъде трудна задача. Не толкова заради здравословни проблеми по света, а защото те предполагат пътувания до други държави. Приоритет е националният футбол. Септември все още е в плановете, но не съм сигурен дали има солидна почва за това, имайки предвид случващото се в момента“, коментира пред AP Монталяни.

„Ако ни дадат зелена светлина, тогава много се съмнявам, че първият мач ще бъде с фенове. Това е огромен риск. Почти съм сигурен, че ще се подходи поетапно“.

Абсолютно съм сигурен, че с датите, предвидени за март 2021 година, всичко ще бъде наред. Първият приоритет е да се помогне на националните лиги. Тогава ще разгледаме нашите състезания", добавя той.