Вицето на Тръмп - отявлен хомофоб

Само преди няколко години Джей Ди Ванс наричаше Доналд Тръмп публично „задник“ и го сравни с Адолф Хитлер

Новини
17:12 - 16 Юли 2024
2223
Вицето на Тръмп - отявлен хомофоб

Новият кандидат за вицепрезидент на Републиканската партия е много радикален по редица въпроси. Ванс е противник на правото на аборт, изказвал се е негативно за финансовата помощ за Украйна във войната ѝ с Русия и вярва, че изборите през 2020 година, които Тръмп загуби, са били фалшифицирани. За предстоящите избори той отново направи двусмислен коментар, пише АРД.

Пред американската телевизия Ен Би Си Ванс заяви, че ще приеме резултатите от предстоящия вот, „ако се проведат честни и свободни избори“.

В изявлението си Тръмп каза: „След продължително обсъждане и размисъл и като взех предвид огромните „таланти“ на мнозина други, реших, че човекът, който е най-подходящ да заеме позицията на вицепрезидент на Съединените щати, е сенаторът Джей Ди Ванс от Охайо.

Кандидатът за вицепрезидент е известен с няколко неща.

Първо, той не винаги е бил фен на Доналд Тръмп. В интервю от 2016 например той казва, че „никога не го е харесвал“, както и че Тръмп „никога няма да е вариант“, припомня германската обществена телевизия АРД. В други ситуации Ванс дори публично е наричал Тръмп „идиот“ и „задник“, а в едно лично съобщение - "американския Хитлер".

Второ, 

Ванс категорично се противопоставя на еднополовите бракове.

Той каза, че ще гласува против Закона за зачитане на брака, който има за цел да защити еднополовите и междурасовите бракове.

По-рано Ванс беше съавтор на писмо до Бюрото за преброяване на населението на САЩ, възразяващо срещу добавянето на въпроси за полова идентичност в Проучването на американската общност. Той

нарече половата идентичност „вредна идеология“, „ненаучна и невярна“.

Той също така представи Закон за защита на невинността на децата, който ще забрани грижите, потвърждаващи пола (преди наричани „смяна на пола“), за лица под 18 години и ще направи предоставянето на такива грижи федерално престъпление. Ванс предложи и друг закон за личните документи, който

ще забрани използването на маркери „X“ за пол в паспортите и ще ограничи опциите само до мъже или жени.

Ванс критикува и използването на ЛГБТ-приобщаващ език, поставяйки под съмнение термини като „two-spirit“, използвани от някои индиански общности.

Ванс също критикува консервативните съдии от Върховния съд, след като се произнесоха в полза на защитата на ЛГБТ служителите от дискриминация на работното място в делото Босток срещу окръг Клейтън.