Вида Пиронкова отиде в Гърция и се втрещи от евтинията: Домати по 1,20, краставици и лимони - по 1 евро... (снимки от пазара)

Цените на яйцата, плодовете и зеленчуците са драстично по-ниски от тукашните

Актуални новини
17:34 - 30 Март 2023
18443
Вида Пиронкова отиде в Гърция и се втрещи от евтинията: Домати по 1,20, краставици и лимони - по 1 евро... (снимки от пазара)

Краставици, домати, яйца, портокали, лимони и риба на драстично по-ниски от българските цени установи популярната композиторка Вида Пиронкова в съседна Гърция, където от години живее бащата на детето й. Евтинията на един от най-големите пазари в Атина я озадачава и Пиронкова публикува снимки от сергиите във Фейсбук профила си.

От кадрите на родните домакини навярно ще им призлее - едрите и сочни домати са по 1,20 евро (2,40 лв.) яйцата са между 17 и 23 цента бройката (34 и 44 ст.), патладжаните - 1,23 евро, краставиците - между 1 евро и 1,49, лимоните - по 1 евро килото, портокалите са по 60-70 цента...

„Поканих всеки, когото срещнах, да дойде в България и да си напазарува обилно, но като им разказах за нашата „евтиния“, ми казаха: „Дано да сте добре и се опитайте да оцелеете!“.

От коментарите към публикацията пък става ясно, че в края на пазарския ден цените падат двойно и така може да се купят мандарини и портокали по 50 цента, даже и по 40, краставици по 70 цента, а домати - по 50 - 60 цента килото... "Накрая си напълних една торба с 5 кила и повече портокали за 1 евро и съм предоволна", обяснява Вида Пиронкова.

Както изглежда, Великденският пазар ще е по-лесно да направим в съседна Гърция.

Едрите и сочни домати са по 1,20 евро килограма, а ако купиш 3 и повече кила, ти ги дават за по 1 евро

Домати, патладжани, краставици и яйца са не в проценти, а в пъти по-евтини, отколкото у нас.

А цените на мандарините и лимоните просто не подлежат на коментар...

Първите пресни тиквички, идеални за пържене, са вече налични и са по 1 евро килото

Хайде на ягодите по 1 евро!

Ябълки по 1 евро килото