Видич: И аз ли трябва да стана престъпник, за да започна работа в сръбския футбол?

Как така съмнителни лица, пребивавали в затвора, заемат ръководни длъжности?, пита бившият национал

Спорт
17:53 - 30 Ноември 2023
3238
Видич: И аз ли трябва да стана престъпник, за да започна работа в сръбския футбол?

Известният сръбски футболист Неманя Видич, който в началото на годината подаде кандидатура за президент на Футболния съюз на Сърбия, но скоро след това се отказа, публично попита дали първо трябва да влезе в затвора, преди да може да поеме всяка позиция в сръбския футбол.

„И как става така, че Драган Джаич, който беше в затвора и призна, че е участвал в присвояване, и Звездан Терзич, който не доказа невинността си, а производствата срещу него са остарели, ръководят двете най-големи организации в сръбския футбол ФСС и Цървена звезда!? Това е въпрос, който всички трябва да си зададем“, казва Видич в интервю.

Той заяви, че това е "послание към всички хора в Сърбия да не гледат на работа, че няма значение дали си свършил добра или лоша работа, важно е да си политически подходящ".

Както каза той, Джаич не успя да докаже своята невинност в продължение на четири години, а след това получи опрощение от тогавашния президент на Сърбия Томислав Николич. Според Видич с факта, че Джаич е премахнат, той е "признал, че е откраднал от Цървена звезда, тоест, че е участвал в присвояване".

Видич каза, че Терзич е "горд от това, че е в затвора, казва, че е срещнал много качествени хора там".

„Нямам проблем Терзич да възпитава децата си по този начин. Но той изпраща тези послания на моите деца, на нашите деца. Че е добре да отидеш в затвора, че това е начин да се укрепиш и да постигнеш успех“, каза Видич.

Той отбеляза, че Терзич има "изключително добър статус в обществото, кара хубава кола, има скъп часовник, пътува, движи се във "висшето" общество".

„И как всеки млад човек ще слуша баща си и ще ходи на работа от 9 до 17 часа. Все повече деца искат да бъдат Звездан Терзич. Искаме ли това да бъде примерът за нашето общество“, каза Видич.