Вигенин: ГЕРБ се уплашиха от импийчмънта на Радев

Новини
17:55 - 09 Февруари 2020
2560
Вигенин: ГЕРБ се уплашиха от импийчмънта на Радев

ГЕРБ са се уплашили от процедура по свалянето на президента Румен Радев, обяви днес зам.-шефа на парламента и депутат от БСП Кристиан Вигенин.

"Мисля, че декларацията на ГЕРБ за оттегляне на намерението им за импийчмънт на президента беше поскоро акция, продиктува от страх за влизане в конфронтация с най-харесваната личност и институция в страната. Защото това действие може окончателно да срине възможността на ГЕРБ да оцелеят до края на мандата си, което в момента е единствената им цел и всичко се прави със задача да стигнат до редовните избори следващата година", смята зам.-председателят на Народното събрание.

"Бълбукащото недоволство на хората по най-разнообразни теми е съвсем нормално явление, тъй като видимо правителството не се справя в редица сфери, създава непрекъснато проблеми и тежки кризи, недоволство може да изригне в един момент и не смятам, че управляващите си дават сметка за това", каза още Вигенин.

Според него управляващите са започнали да губят своите политически инстинкти и са започнали да живеят в свят, в който всичко е розово и нещата са само икономически статистики. Видимо на управляващите им липса умението да анализират процесите навреме, да взимат мерки и решения навреме и че действията им вече са на принципа "проба-грешка", смята още социалистът.