Вигенин: Корнелия сбърка с оставката

Новини
22:44 - 29 Май 2019
2745
Вигенин: Корнелия сбърка с оставката

Корнелия Нинова не трябваше да подава оставка, защото само след няколко месеца има местни избори и отвлича вниманието от основната цел – да се върнем в местната власт. Това е позицията на секретарят на парламентарната група на БСП Кристиан Вигенин, изразена в сряда пред Би Ти Ви.

"И по-драматични моменти е имало в историята на БСП", допълни Вигенин, който в миналото минаваше за близък до лобито на Сергей Станишев. Според него целта на Нинова е да получи ясен мандат, ако бъде преизбрана.
Той смята, че Корнелия трябва да успокои страстите в партията, а вътрешната опозиция трябва да е по-внимателна. Вигенин уточни, че е привърженик на преките избори за лидер на левицата. На въпроса защо БСП загуби евроизборите, социалистът отговори, че европейските избори по принцип винаги са трудни за левицата в Европа, чиито привърженици не смятат, че те могат да им решат конкретните проблеми.
Кристиан Вигенин напомни, че БСП е повишила резултата си спрямо предходните евроизбори и ще има един депутат повече. “Ако ГЕРБ имат шестима депутати и като се има предвид, че един е от друга партия – СДС, на практика ГЕРБ и БСП ще имат еднакъв брой евродепутати – 5“, коментира оптимистично той.