Вигенин: Парламентът е в агония, няма да участваме

Неприсъствието ни в зала е принципна позиция, последователни сме, обясняват червените

Новини
11:23 - 04 Ноември 2020
1950
Вигенин: Парламентът е в агония, няма да участваме

БСП няма да участва в агонията на парламента и не разбираме тона и обвиненията към нас. Това заяви зам.-шефът на партията и на парламента Кристиан Вигенин на брифинг, след като по-рано управляващите обвиниха опозицията в безотговорно поведение заради провала на кворума.

Случилото се днес, е още едно доказателство, че това мнозинство и управляващата партия не могат да гарантират нормалната работа на парламента и адекватното управление на страната, коментира Вигенин. И допълни, че този парламент е изчерпан, а позицията на БСП да не се регистрира не е нова, а е последователна.

Това е принципна позиция, която нямаме намерение да променим. Всъщност обвиненията, че БСП е безотговорна са най-малкото неадекватни. Ние неведнъж предупреждавахме, че тази агония трябва да приключи, коментира Вигенин. Според него лицемерно се подава ръка от ГЕРБ, а от ОП вървят обвинения и квалификации.

По въпросите на всичко, което е свързано с пандемията и мерките, сме били коректни от самото начало още от пролетта, та и до днес, обясни зам.-шефът на БСП. И допълни, че в дневния ред на НС за тази седмица нямало нищо свързано с решаване на проблемите около пандемията.

За пореден път виждаме един груб лобизъм. Сякаш има усещане у мнозинството, че времето изтича и трябва всички лобистки закони трябва да минат възможно най-бързо, каза още Вигенин.

Той нямал информация колко депутати са заразени с COVID-19 или са под карантина.

Тези, които са публично известни - ги знаете. Ние за разлика от управляващите коректно обявяваме и в социалните мрежи и със съобщение на пресцентъра. Струва ни се, че фокусът на вниманието беше насочен към нашата парламентарна група именно заради нашия открит подход. Мисля, че е редно и честно към избирателите, каза Вигенин.