Вигенин през розови очила: БСП е единна

Евродепутатът каза, че на Георги Кадиев му отсъствало чувството за общност, затова не са го поканили в новото ляво обединение

Новини
11:57 - 08 Септември 2024
920
Вигенин през розови очила: БСП е единна

Ситуацията в БСП е много по-различна от тази в ДПС, партията ни е единна. Да, имаше известен конфликт, но Националният съвет с огромно мнозинство взе решенията и по отношение изпълняващия функциите председател Атанас Зафиров, и за изключването на бившите другари. Това каза зам.-председателят на БСП и евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Кристиан Вигенин по БНР.

Областните председатели излязоха в подкрепа на широкото ляво обединение, което направихме. Нещата се стабилизират, остава единствено тази съдебна сага, уточни Вигенин. Той посочи, че към този момент Атанас Зафиров представлява коалиция "БСП за България" пред Централната избирателна комисия, включително и за предстоящите частични местни избори, иначе предстои регистриране на новата лява коалиция "БСП - Обединена Левица", добави евродепутатът. 

В момента левите сили се опитваме да стъпим на здрава почва, не заради нас самите, а защото българските граждани имат нужда от държава, която се грижи за тях, каза Вигенин. Работим по нашата платформа, която се надяваме да се превърне в управленска програма, каза още той и добави, че въпреки опитите да бъдат саботирани, не се получава. 

На въпрос, защо не е поканен Георги Кадиев да се включи в коалиция "БСП - Обединена Левица", Вигенин обясни, че имат своите причини да не го направят. През годините се убедихме, че той е добър експерт, но чувството му за общност отсъства, той не разбира смисъла на това, което правим, каза още Вигенин. 

Все още не са станали ясни листите, посочи той. Тези дни започват заседанията в районите, искаме напред да излязат нови и млади хора, такива които не са виждани по медиите и аз вярвам, че именно те ще бъдат новите лица на "БСП – Обединена Левица", каза Вигенин. 

Евродепутатът заяви, че коалицията има намерение да върне старите текстове на Конституцията. "Ние предупреждавахме, че ще възникнат проблеми и ще работим по връщането на старите текстове", каза още Кристиан Вигенин.