Виктор Чулев: "Всичко, навсякъде, наведнъж" е удобният филм

Цялата церемония беше подчинена на това да не обидим някого и да сме възможно, максимално "пастелни"

Култура
10:23 - 13 Март 2023
2338
Виктор Чулев: "Всичко, навсякъде, наведнъж" е удобният филм

"Всичко, навсякъде, наведнъж" в никакъв случай не е слаб филм. Стори ми се, че "Всичко, навсякъде, наведнъж" е малко удобен филм - филм, който по някакъв начин примирява гледни точки, което е много хубаво, и това сякаш беше посланието на тези "Оскар"-и, че никой човек не е остров, че всички сме част от едно цяло". 

В минали години, поне донякъде, се наблюдаваха награди за малко по-предизвикателни филми, припомни киноманът в предаването "Преди всички". Според него още с номинациите е бил предначертан пътят към успеха на "Всичко, навсякъде, наведнъж".

"Цялата церемония сякаш беше подчинена на това да не обидим някого и да сме възможно, максимално "пастелни". Килимът не случайно беше в определен цвят, не беше в червено, при което да има контраст с тоалетите на звездите, а беше в цвят, в който всичко потъваше, всичко се уеднаквяваше, всичко беше един компромис в това отношение. От друга страна намерението, което показаха от Академията и продуцентите на шоуто, е достойно за уважение. Светът по всякакъв начин се фрагментира, конфликти има навсякъде. Намерението им да ни съберат, да покажат, че сме заедно във всичко и че действието на един винаги е свързано с действието на друг - това е добро намерение и го постигнаха", коментира Виктор Чулев. Той подчерта, че само 3 филма имат повече от 1 награда, доста филми не получиха и никаква награда. За него е впечатляващо, че се е разпределил донякъде вотът на Академията.

В изкуството винаги трябва да има контраст, изказа мнението си той. Според него основното, което трябва да прави изкуството, е да събира хората, но са необходими и конфликтите: 

"Необходимо е от време на време да чуваме хора и гласове, които на първо четене може да ни се сторят обидни, а не веднага да бягаме при магаренцето, което ще ни утеши. Трябва да се научим от време на време да приемаме и малко по-остри неща в изкуството".