Вила и Ливърпул извъртяха зрелищно 3:3

Малко не достигна на бирмингамци за пълен обрат

Спорт
08:12 - 14 Май 2024
1971
Вила и Ливърпул извъртяха зрелищно 3:3

Астън Вила показа характер и стигна до зрелищно 3:3 срещу Ливърпул в последното си домакинство за този сезон в Премиър лийг.

С два късни гола на резервата Джон Дюран бирмингамци се добраха до ценна точка, която още повече ги доближи до мечтаното участие в Шампионската лига.

Тимът на Унай Емери е четвърти в класирането, с аванс от 5 точки пред Тотнъм, но и мач повече. За да имат шанс да изместят Вила, "шпорите" трябва задължително да спечелят домакинството си на шампиона Манчестър Сити утре.

Въпреки разочарованието от отпадането на полуфиналите в Лигата на конференциите и серията от 4 мача без победа, Вила изигра силно второ полувреме, в което максимално притисна съперника.

Ливърпул също създаде доста положения, но за пореден път си изпати от пропуските в атака и грешките в дефанзивен план.

Емилиано Мартинес си вкара автогол още във 2-ата минута, но много скоро Юри Тилеманс изравни. Коди Гакпо (23') и Джаръл Куанса (48') дадоха солиден аванс на Ливърпул.

След направените от Юрген Клоп 4 смени наведнъж мърсисайдци изпуснаха инициатиата и Вила стигна до равенството с попадения на резервата Джон Дюран.

Астън Вила беше пред угрозата за първи път да регистрира 4 поредни загуби под ръководството на Емери. Тимът от Бирмингам все още може да изравни рекорда си от сезон 1992/93, когато постигна 21 победи в Премиър лийг.

По-рано в хода на настоящата кампания Ливърпул разгроми Астън Вила с 3:0 на "Анфийлд" след попадения на Доминик Собослай и Мохамед Салах и автогол на Мати Кеш.