Вила продължи след дузпи, Фиорентина - след продължения

Емилиано Мартинес отново беше големият герой за бирмингамци, Ла Виола проспа 90 минути

Спорт
22:52 - 18 Април 2024
2896
Вила продължи след дузпи, Фиорентина - след продължения

Емилиано Мартинес отново се превърна в герой за Астън Вила, който се класира за полуфиналите в Лигата на конференциите. Аржентинският вратар спаси две дузпи, а бирмингамци елиминираха Лил след 4:3 при изпълнението на дузпите.

В редовното време и продълженията срещата на стадион „Пиер-Мороа“ завърши 2:1 за Лил, както приключи и първата среща на „Вила Парк“ в полза на Астън Вила. Така след 3:3 общ резултат се стигна до изпълнението на дузпи, при които намесите на Емилиано Мартинес отново се оказаха решаващи.

Джонатан Дейвид отправи удар от границата на наказателното поле на Астън Вила, но над напречната греда в аут.

Лил поведе с 1:0 в 16-ата минута. Габриел Гудмундсон центрира остро в наказателното поле на Астън Вила, където Юсуф Язъджъ вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Емилиано Мартинес.

Юсуф Язъджъ центрира от фал в 25-ата минута в наказателното поле на Астън Вила, където Бенжамен Андре стреля с глава, но Емилиано Мартинес успя да спаси, като топката го удари в лицето.

Николо Дзаниоло получи контузия и бе сменен принудително в 28-ата минута от Морган Роджърс.

Две минути по-късно Харалдсон центрира от корнер в наказателното поле на Астън Вила, където Бенжамен Андре стреля с глава, но неточно в аут.

Мати Кеш бе изведен сам срещу Люка Шевалие в 42-ата минута, но вратарят на Лил успя да спаси удара му.

Още в началото на второто полувреме Юри Тилеманс допусна груба грешка и позволи на Хакон Харалдсон да му отнеме топката, а след това исландецът стреля, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Емилиано Мартинес.

В 56-ата минута Джон Макгин подаде към Мати Кеш, който бе на добра позиция и стреля, но неточно в аут.

Лил поведе с 2:0 в 68-ата минута. Харалдсон центрира от корнер в наказателното поле на Астън Вила, където Бенжамен Андре засече топката с глава, тя след това срещна първо напречната греда, а след това и левия страничен стълб на вратата на Емилиано Мартинес преди да влезе в мрежата.

Мати Кеш отправи много тежък удар от разстояние в 82-ата минута, но Люка Шевалие се намеси и изби в корнер.

Астън Вила намали своя пасив в мача в 87-ата минута. След центриране в наказателното поле на Лил, Люка Шевалие не бе убедителен. Вратарят първоначално улови топката, но след това се сблъска със своя съотборник Набил Бенталеб и я изпусна. Топката попадна на пътя на Мати Кеш, който с много силен удар я вкара във вратата на Шевалие. От отбора на Лил имаха претенции за извършено нарушение на Дуран срещу Бенталеб, но съдиите потвърдиха попадението.

Така след общ резултат 3:3 от двата мача се стигна до продължения!

Астън Вила направи много голям пропуск в 100-ата минута. Леон Бейли отправи много опасен удар, който Люка Шевалие успя да отрази, но веднага последва добавка с глава на Дъглас Луис, който потърси опразнената врата, но Шевалие успя да се намеси повторно и да избие топката в корнер.

Тиаго Сантош отправи много опасен удар от границата на наказателното поле на Астън Вила в 108-ата минута, но топката премина на сантиметри встрани от десния страничен стълб на вратата на Емилиано Мартинес.

Мати Кеш игра с ръка в наказателното поле на Астън Вила в 114-ата минута, но реферите прецениха, че няма основание да бъде свирена дузпа.

Лил организира добра атака в 115-ата минута. Бенжамен Андре подаде към Анхел Гомес, който стреля от около 20 метра, но неточно в аут.

Йон Дуран отправи много опасен удар в 119-ата минута, но Люка Шевалиев успя с крак инстинктивно да спаси.

ДУЗПИ:

Юри Тилеманс е точен, Астън Вила повежда с 1:0!

Емилиано Мартинес спаси удара на Набил Бенталеб в долния ляв ъгъл! След спасената дузпа Мартинес сложи пръст пред устата си и се обърна към феновете на Лил. Съдията Иван Крузлиак дори показа жълт картон на Мартинес, но той имаше такъв и съдията го прибра и отправи последно предупреждение за аржентинеца.

Оли Уоткинс вкара топката във вратата на Шевалие - 2:0 за Астън Вила!

Джонатан Дейвид вкара за Лил - 1:2!

Мат Кеш вкара в долния десен ъгъл - 3:1 за Астън Вила!

Анхел Гомес вкара - 2:3!

Шевалие спаси удара на Леон Бейли, който не изпълни добре дузпата!

Реми Кабеля е безкомпромисен - 3:3!

Дъглас Луис вкара в долния десен ъгъл на Люка Шевалиев - 4:3!

Емилиано Мартинес спаси удара на Бенжамен Андре!

Астън Вила е на полуфинал в Лигата на конференциите!

Фиорентина се класира за полуфиналите в Лигата на конференциите, след като отстрани Виктория Пилзен, побеждавайки го с 2:0 на стадион „Артемио Франки“ в четвъртфинален мач-реванш между двата отбора.

„Виолетовите“ и чешкия тим не успяха да си отбележат гол в редовните 90 минути и на двете срещи помежду си и така се стигна до продължения, в които Фиорентина се събуди и успя да победи Виктория, който бе останал с човек по-малко на терена в 67-ата минута, когато Каду бе изгонен след директен червен картон, а головете на Нико Госалес в 92-рата и Кристиано Бираги в 108-ата минута направиха разликата между двата тима.

Фиорентина бе по-активният от двата отбора в началото на срещата на "Артемио Франки" В 6-ата минути "виолетовите" стигнаха до първото си чисто положение, когато Кристиан Куаме напредна по лявото крило и центрира по земя за Андреа Белоти, който стреля от близко разстояние, но Мартин Йедличка направи феноменално спасяване.

Кристиано Бираги изведе Кристиан Куаме зад гърба на отбраната на гостите, като футболистът на Фиорентина стреля към вратата, но Йедличка успя да скъси ъгъла и да отрази в 8-ата минута.

Лукас Белтран проби през средата, като успя да се справи с двама бранители на Виктория, след което стреля ниско по тревата в 16-ата минута, но Мартин Йедличка се намеси рутинно.

Николас Гонсалес опита изстрел от средна дистанция в 23-ата минута, който обаче завърши в ръцете на стража на гостите от Пилзен.

"Ла виола" пропусна страхотна възможност да излезе напред в резултата в 29-ата минута, когато след пробив по дясното крило на нападението, Додо сви топката за Кристиан Куаме, който стреля от близко разстояние, но още веднъж Йедличка показа страхотен рефлекс и съумя да отрази.

Само минути по-късно топката бе центрирана от Роландо Мандрагора на втора греда към Андреа Белоти, който се извиси и стреля с глава, но право в левия страничен стълб на вратата на чешкия тим.

Фиорентина удари за втори път гредата в 44-ата минута, когато Куаме навлезе в наказателното поле на гостите и отправи мощен удар. Топката обаче рикошира право в напречната греда, след което бе изчистена от бранител на чешкия тим.

Във втората минута на добавеното време на първото полувреме Мандрагора бе изведен по лявото крило на нападението, а халфът сви топката за Нико Гонсалес, който стреля твърде разочароващо, въпреки че бе на около 5 метра спрямо голлинията на Пилзен.

Фиорентина продължи с натиска си и в началото на второто полувреме. След центриране в наказателното поле на Виктория в 55-ата минута, Роландо Мандрагора стреля със задна ножица, но топката премина над напречната греда.

В 67-ата минута Виктория Пилзен остана с човек по-малко на терена, след като Каду влезе грубо в краката на Додо, застъпвайки глезена на крайния бранител на Фиорентина. Хесус Хил Мансано показа първоначално жълт картон, но след като бе повикан от ВАР-а в лицето на Хосе Луис Мунуера, главният съдия промени решението си и вдигна червен картон на Каду.

След разбъркване в наказателното поле на Виктория Пилзен в 80-ата минута, топката стигна до Лука Раниери, който отправи силен удар по земя, но отново Йедличка успя да парира.

Додо напредна по дясното крило и центрира на втора греда, където Нико Гонсалес със сетни сили засече с глава, но ударът му бе твърде неточен.

Фиорентина продължи да бъде твърде малко ефективен пред противниковата врата и така редовното време завърши при резултат 0:0, което означава, че кой ще бъде полуфиналист, ще се реши след продължения.

На старта на първото продължение Фиорентина отново бе много активен. Лукас Мартинес Куарта шутира от далечна дистанция, но Йедличка отрази. Кристиано Бираги центрира от последвалия корнер в наказателното поле на гостите, където след разбълркване топката достигна до Нико Гонсалес. Аржентинецът отправи удар с външен фалц към горния десен ъгъл, за да даде аванс на "виолетовите" в 92-рата минута.

Кристиано Бираги центрира от корнер в 104-ата минута на втора греда, където Мартинес Куарта отправи удар с глава, който рикошиа в левия страничен стълб на вратата, което бе и трета греда за домакините.

На старта на второто продължение Фиорентина реши всичко в своя полза. Жонатан Иконе поде светкавичка контраатака за своя тим, каго в последния момент сви топката за Кристиано Бираги, който нямаше проблем да пусне топката покрай стража на Виктория Пилзен в 108-ата минута.

Давиде Фараони отправи удар от средна дистанция в 115-ата минута, но не успя да немери очертанията на вратата на чехите.