Вили Лилков: Бих приел подкрепа от всеки избирател на ГЕРБ

Тяхното управление бе на мандатно мислене, краткосрочни цели, заяви кандидатът за кмет

Новини
08:50 - 02 Август 2023
1537
Вили Лилков: Бих приел подкрепа от всеки избирател на ГЕРБ

Почти съм сигурен, че ГЕРБ ще има своя кандидатура. Бих бил доволен, ако всеки един симпатизант на ГЕРБ види в мое лице кандидата, който да бъде подкрепен. Не отказвам подкрепа от никого. Това заяви проф. Вили Лилков, който в сряда бе представен като кандидат за кмет, издигнат от гражданска инициатива "Синя София".

Бих приел подкрепа от всеки избирател на ГЕРБ, от всеки избирател изобщо, коментира още Лилков пред Нова тв.

По повод появилите се твърдения, че е възможно той да бъде подкрепен от ГЕРБ и е кандидатът на ГЕРБ, той отново повтори, че е почти сигурен, че партията на Бойко Борисов ще има свой кандидат, защото такава е логиката след 18 години управление. Тяхното управление бе на мандатно мислене, краткосрочни цели, а трябва да се поставят големите визи и дългосрочните цели, за да може София да се развива.

Освен това години наред се залагат все едни и същи приоритети - образование, транспорт и технологии, но трябва те да се преосмислят и балансират, обясни Лилков. На предишните избори той застана зад Йорданка Фандъкова, защото срещу нея бе кандидатурата на Мая Манолова.

Зад неговата кандидатура застанаха около 100 знакови фигури за дясното и синята идея. Напреднали са разговорите и със 7 партии - КОД, БДФ, НДСВ, Съюза на репресираните, обясни Лилков. И допълни, че се надява на подкрепа и от СДС, които в последните години са в коалиция с ГЕРБ. Може би в началото на септември ще се съобщи пълният формат.

Аз не разпилявам десницата, а я обединявам, категоричен бе Лилков. Основанията да се кандидатирам са тези, че имам много сериозна експертиза в местната власт. Кметският пост не е място, където някой тепърва трябва да се учи, коментира той. И се закани да направи черен списък на фирмите, които си вършат работата, за да нямат те достъп до обществените поръчки.

Васил Терзиев изповядва идеология няма ляво, няма дясно, а аз съм представител на дясното, коментира още Лилков. Нямам право да му държа сметка за миналото на неговите родители, защото и аз имам деца и не смятам, че трябва да им се търси отговорност за това какви са родителите им. По-скоро питам защо, след като не е имал гражданска позиция толкова години, сега иска да управлява, допълни той.