Виляреал наказа Бетис в петголово шоу

Реал Мадрид мина на ходом през Селта

Спорт
11:34 - 11 Март 2024
1097
Виляреал наказа Бетис в петголово шоу

Виляреал стигна до успех с 3:2 над Бетис в двубой от 28-ия кръг на Ла Лига. С победата Жълтата подводница събра 35 точки на 11-ото място, а Бетис остава седми с 42.

Бетис поведе в резултата в 30-ата минута, когато Уилям Карвальо отигра към непокрития Гуидо Родригес, който прати топката зад Филип Йоргенсен за 1:0.

Виляреал успя бързо да върне попадението. В 40-ата митуа Александър Сьорлот асистира на Алекс Баена, за когото остана по-лесното - да чукне топката в опразнената врата.

Головото шоу продължи и в добавеното време на първата част, когато Пабло Форналс намери с центриране в наказателното поле Вилиан Жозе, който с изстрел в средата на вратата отново даде аванс на Бетис.

Второто полувреме обаче започна зле за домакините, които си отбелязаха автогол в 49-ата минута. Сократис Папастатопулос се опита да изчисти центриране в малкото наказателно поле, но вместо това прати топката в собствената си врата.

Обратът за Виляреал стана пълен в 67-ата минута. Жерар Морено изведе Александър Сьорлот, а той прати топката в долния десен ъгъл за 3:2.

В 70-ата минута и двата тима останаха с по десет човека на терена, след като Алберто Морено и Чими Авила получиха вторите си жълти картони в срещата.

Реал Мадрид постигна лесна победа с 4:0 срещу Селта Виго в мач от 28-ия кръг на Ла Лига. Винисиус откри резултата за домакините през първата част, а два автогола през второто полувреме и попадение на Арда Гюлер оформиха крайния резултат.

С успеха "кралският клуб" вече е с 69 точки и е със седем пред втория Жирона, докато Селта продължава да е опасно близо до зоната на изпадащите с 24 пункта.