Виляреал поведе колоната в Ла Лига

Жълтата подводница спечели срещу Селта след седемголово шоу

Спорт
11:15 - 27 Август 2024
1221
Виляреал поведе колоната в Ла Лига

Виляреал поведе в класирането на Ла Лига, след като спечели по инфарктен начин с 4:3 домакинството си на Селта Виго от третия кръг на испанския шампионат.

Селта Виго поведе в резултата в 12-ата минута с гол на Борха Иглесиас.

Виляреал можеше да изравни резултата в 21-ата минута, но Иван Вияр успя да спаси удара на Алекс Баена.

Виляреал успя да изравни резултата в 26-ата минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Селта, Жерард Морено свали топката за Сержи Кардона, който не пропусна отблизо да вкара във вратата на Диего Конде.

Селта Виго отново излезе напред в резултата в 31-ата минута с гол на Оскар Мингеса.

Виляреал можеше да изравни резултата в добавеното време на първата част, но след удара на Йереми Пино топката се спря в гредата.

Тиерно Бари направи своя дебют за Виляреал, влизайки в игра в 59-ата минута и само 60 секунди по-късно изравни резултата след центриране на Сержи Кардона.

Жайлсон си отбеляза автогол в 64-ата минута, с което Виляреал поведе с 3:2.

Селта Виго отново се върна в мача в 80-ата минута, когато Оскар Мингеса центрира в наказателното поле на Виляреал, където Карл Старфелт бе най-съобразителен и прати топката в мрежата на Конде.

Санти Комесана отбеляза гол в 89-ата минута, който не бе зачетен заради засада.

Селта Виго посегна към победата в 90-ата минута, но след удара на Фран Белтран топката се спря в десния страничен стълб на вратата на Диего Конде.

Конде се наложи да се намесва решаващо в четвъртата минута на добавеното време на мача след много опасен удар на Вилиот Сведберг.

Съдията Мигел Ортис свири дузпа за Виляреал в осмата минута на добавеното време на мача след намесата на ВАР, тъй като Уго Алварес събори Тиерно Бари в наказателното поле на Селта.

Дани Парехо изпълни наказателния удар, който първоначално бе спасен от Иван Вияр, но при добавката опитният футболист на Виляреал прати топката за четвърти път във вратата на Селта и донесе победата на „жълтата подводница“.

Виляреал събра актив от 7 точки и изпревари Селта Виго, който остава с 6 точки.

В следващия кръг Виляреал гостува на Валенсия, а Селта Виго има визита на Осасуна в Памплона.