Виляреал удари Рен в петголов трилър

Спорт
12:00 - 15 Декември 2023
1353
Виляреал удари Рен в петголов трилър

Виляреал победи Рен с 3:2 като гост, за да спечели група "F" в Лига Европа. Точни за "жълтата подводница" бяха Жерар Морено, Илиас Ахомаш и Дани Парехо.

За домакините головете бяха дело на Лоренц Асиньон и Людовик Блас. Попадение на домакините дълбоко в добавеното време на двубоя пък бе отменено след намесата на ВАР.

Двубоят започна равностойно и без положения пред двете врати. В 34-ата минута Жанюел Белосиан препъна футболист на Виляреал в наказателното поле и Атила Караоглан посочи бялата точка след намеса от ВАР. Зад топката застана Жерар Морено, който отбеляза за 1:0 с първия изстрел в срещата.

Преднинара на испанския отбор продължи само няколко секунди. Рен изпълни център, а Лоренц Асиньон бе намерен на десния фланг с дълго диагонално подаване. Той овладя на гърди, справи се със защитник на гостите и преодоля Пепе Рейна.

В 45-ата минута испанците имаха претенции за още една дузпа, но те не бяха уважени.

18 минути след старта на втората част Илиас Ахомаш върна преднината на Виляреал. Той направи добър пробив и преодоля Стив Манданда, като при удара му имаше и рикошет, който не остави шанс да стража на домакините.

В 79-ата минута Рен отново изравни. Людовик Блас стреля от границата на наказателното поле и не остави шанс на Рейна.

Една минута по-късно играчите на Виляреал разиграха добре около наказателното поле. Алекс Баена намери Дани Парехо, а полузащитникът не се забави и прати топката във врататата на французите за трети път.

В 12-ата минута на добавеното време Блас изпълни свободен удар, като изпълнението му срещна напречната греда. При добавката Асиньон прати топката в мрежата. След разглеждане с ВАР попадението бе отменено заради засада.

В другия мач от групата Макаби Хайфа победи Панатинайкос с 2:1 като гост. Дийн Дейвид откри резултата в 20-ата минута. В 74-ата Тярон Чери удвои. Фотис Йоанидис върна едно попадение минута преди края на редовното време, но то не бе достатъчно за гръцкия отбор, след като Макаби ще играе в Лигата на конференциите.

В крайното класиране в групата Виляреал завърши с 13 точки - с една повече от Рен. Макаби Хайфа остана на третата позиция с 5 пункта, а Панатинайкос зае последното място с 4 точки.