Винисиус получи извинение, че е наречен "маймуна"

Спорт
16:22 - 19 Септември 2022
1844
Винисиус получи извинение, че е наречен "маймуна"

Звездата на Реал Мадрид Винисиус Жуниор получи извинения от популярното испанско спортно предаване „El Chiringuito“, в което преди няколко дни президентът на Испанската асоциация на футболните агенти Педро Браво призова бразилецът да „спре да прави маймунджилъци”.

Коментарът на Браво бе предизвикан от танца на Винисиус след гола му във вратата на Майорка.

Водещият на предаването Хосеп Педрерол заяви в последния епизод на „El Chiringuito“: Онзи ден Педро Браво, който е коментатор в тази програма, каза: “не ми харесва това, не правѝ повече маймунски номера”. В Испания този израз означава да не се правиш на глупак. Педро Браво се извини, сега и аз поднасям извиненията си. Ако това те е подразнило, отново ти се извинявам. Ако си ядосан и раздразнен, съжалявам. Ако мислиш, че изразът е случайна грешка, пак съжалявам. Това може да е неуместен израз, но не е расистки“.

„Знам, че когато стане нещо в това предаване, има лешояди, които са готови да атакуват. Това не ме интересува. Откачалките в социалните мрежи не ме бъркат.

За мен е важно единствено Винисиус, или който и да е зрител на предаването, да не се е подразнил. Затова ви искам прошка. Онзи ден Винисиус в своето обръщение каза, че Европа е расистка. Не знам дали това е така, мисля, че не.

Не смятам, че Испания е расистка, макар че има расисти в страната. Винисиус, наиистина не мисля, че Испания е расистка. Карло Анчелоти е прекарал тук повече време и той каза, че Испания не е расистка страна. Слушай го повече и ще си дадеш сметка, че Испания не е расистка държава. Казвам ти го от сърце. Има толкова лицемерие в този свят и това леко ме отвращава. Но ти се извинявам, ако съм те обидил”, каза още Педрерол в ефир.