ВИП булка: Юлияна Дончева първа вдигна сватба на Царевец

Ексклузивно
19:45 - 11 Февруари 2020
29461
ВИП булка: Юлияна Дончева първа вдигна сватба на Царевец

Бившата жълта депутатка Юлияна Дончева е първата ВИП булка на Царевец! Брюнетката и нейният избраник - ММА боецът Станислав Недков - Стъки, вдигнаха наистина царска сватба на историческия хълм Царевец във Велико Търново на 25 юни 2010-а. Това беше и първият брачен ритуал на това свещено за историята ни място в новата история на България.

Кумове на 45-годишната тогава Юлияна и 28-годишния Стъки бяха премиерският по онова време съветник Светослав Спасов и съпругата му Десислава. Сред поканените на ВИП сватбата бяха поп звездата Васил Найденов, фолк дивата Галена, танцьорите от ансамбъл “Българе”, оперетният тенор Марио Николов, Весела Нейнски.

Ретро куриозът идва като нюанс на новината, че сватбите във Велико Търново са с 30% повече 9 девет двойки ще си кажат „да“ на 20.02.2020 г., три – на 14.02., съобщи шефът на „Обредни дейности“ Методи Петров, цитиран от „Борба”.

През последните няколко години сватби е имало на Царевец, в църквата „Св. 40 мъченици“ и на ВИП площадката на „Звук и светлина“. Церемонията в историческата крепост струва 1000 лв. – само за да влезе цялата свита на младоженците там. 360 лв. е цената на ритуала.

Миналата година двама младоженци са избрали да се венчаят в църквата „Св. 40 мъченици“, 12 са сключили брак на ВИП площадката на „Звук и светлина“. 76 двойки са избрали Арбанаси за мястото, откъдето да започне съвместният им живот.