Вирджини Виар върна "Шанел" в школото

Кулминацията на ревюто бе моделът Ребека Лонгендайк със сватбена рокля до кляното

Мода
16:53 - 22 Януари 2020
2814
Вирджини Виар върна "Шанел" в школото

През втория ден на Седмицата на висшата мода в Париж световноизвестната модна къща "Шанел" представи своята пролетно-лятна колекция. Традиционно моделите дефилираха под прозрачния купол на Гранд Пале, който този път беше пресъздаден в зеленчукова градина.

За колекцията си пролет/лято Виар избра да се завърне в детството на Коко Шанел и да покаже моделите си сред декори, пресъздаващи манастирска градина. Идеята за това е вдъхновена от детството на основателката на модната къща, която прекарва шест години от детството си в манастир в Аубази.

Виар решава тази колекция да покаже ерата, в която Шанел живее като обикновено момиче в манастира, а не като жената, която има собствена стая в скъпия хотел Риц.

"Хареса ми идеята за пансиона, за ученичката и дрехите, носени от децата по онова време", казва дизайнерката пред в. "Гардиън".

Кулминацията на ревюто бе моделът Ребека Лонгендайк, която излезе на подиума сама в изключително семпла сватбена рокля до кляното. Елегантно, модерно и трезво предложение за булката на 2020-та година.

Джиджи Хадид, Кая Гербер бяха част от моделите, които показаха новата стара визия на "Шанел".