Вирусът-убиец отне живота на 107 в Италия

Отложиха Архитектурното биенале във Венеция

Новини
20:34 - 04 Март 2020
4452
Вирусът-убиец отне живота на 107 в Италия

Коронавирусът е отнел живота на 107 души в Италия от началото на епидемията, сочат последни официални данни, оповестени тази вечер, предаде Франс прес.

Броят на заразените е 3089, с което Италия се нарежда на трето място в света по заболели от коронавирус след Китай и Южна Корея. През последното денонощие са починали 28 души и са установени 587 нови случая в страната, съобщи службата за гражданска защита.

Заради разпространението на коронавируса в Италия организаторите на Архитектурното биенале във Венеция го отложиха чак за август, предаде ДПА.

Предвидено е тя да се състои от 29 август до 29 ноември, вместо от 23 май до 29 ноември. Препрограмирането на Биеналето се налага заради ограниченията в пътуванията, влезли в сила в много страни в отговор на разпространението на новия коронавирус в Северна Италия. Това би ограничило в голяма степен участието в проявата.

Архитектурното биенале е една от най-значимите прояви в световния културен календар. На него всеки две години си дават среща архитекти и институции от над 60 страни от всички континенти.

Междувременно италианската агенция АНСА съобщи, че новият коронавирус се е появил на Апенините няколко седмици преди да бъде регистриран първият случай в Кодоньо в областта Ломбардия. Специалистите от Миланския държавен университет са установили този факт, изследвайки генетичния код на новия вирус SARS-CoV-2".

Екипът на Джангулиелмо Зехендер ще изследва допълнителни геноми, за да може с по-голяма точност да се установи кога точно се е появил вирусът в Италия и пътищата на неговото разпространение.