Високи градуси неутрализират застудяването

Във вторник се очакват температури до плюс 10

Новини
08:02 - 05 Декември 2023
1880
Високи градуси неутрализират застудяването

Вторник ще е облачен и мъглив в равнините сутринта, но валежи са малко вероятни. Ако има такива, те ще са под формата на незначителен ръмеж. Облачността ще е променлива с повече разкъсвания около и след обяд. Дневни температури – между 4 и 10 градуса.

Сряда, четвъртък и петък с развитието на циклон в Средиземноморието ще се създаде поредна есенно-зимна снежна обстановка. В първия от дните валежите ще са преобладаващо от сняг в планините на Запад и дъжд в ниското, в по-значителни количества около крайбрежието.

С понижението на температурите в четвъртък ще има условия и за снеговалежи, освен в планините, по високите места в Централна и Западна България, както и и тук-там в Североизтока. Валежните процеси ще продължат и през нощта, и в петък до обяд. За периода най-много сняг ще падне около Западна и Централна Стара планина и съответния Предбалкан, и в Рило-Родопския масив. Ще има условия за усложнен трафик.

В петък привечер облаците ще започнат да се разкъсват . В събота и в неделя облачността ще е променлива – в ниските райони с ниски облаци и мъгли. Все пак разкъсвания на облачността ще има – с по-голяма вероятност в Западната половина на страната.

Дневните температури до края на седмицата ще са в диапазона с усещане за зима - между 4 и 9 градуса до сряда, и малко по-ниски до неделя - между 2 и 7-8 градуса.