Високо напрежение край "Росенец"

Не пускат хората на Христо Иванов да плажуват, 5000 симпатизанти на ДПС са край летните сараи

Политика
09:10 - 11 Юли 2020
5717
Високо напрежение край "Росенец"

Десетки автобуси и стотици автомобили със симпатизанти на ДПС са на територията на плажа "Росенец", за да защитят почетния председател на движението Ахмед Доган, докато протестиращи, организирани от лидера на "Да, България" Христо Иванов се канят да плажуват там.

Оказва се, че хората на Иванов не са били допуснати от полицейския кордон, което е довело още рано сутринта до възникването на напрежение в района, защото вчера бившият правосъден министър бил договорил влизането с няколко полицейски шефове. 

 По неофициална информация към 09,00 часа над 5000 са членовете на ДПС, които са били допуснати в парк "Росенец", където се намират т.нар. летни сараи на Сокола. 

Има данни за евентуално покачване и на етническото напрежение, особено след спора с полицията тази сутрин. 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също е на място, но категорично отказа да направи коментар за акцията и предстоящото масово плажуване. Забелязват се и много коли с чуждестранни регистрационни номера. 

"Можеха още вчера да ни кажат каква ще бъде организацията, а сме отправили писмено запитване за нашето събитие", каза Христо Иванов. И добави, че очаква да се създаде задръстване в района с цел възникване на напрежение. Той призова всички да се въздържат от всякакви провокации и участие в размяна на реплики и етническо противопоставяне. "Нямаме никакъв проблем с гражданите, които са тук", категоричен бе съпредседателят на ДБ. Но отправи питане към общината защо се стига до това, при положение, че има разрешение за десанта на ДБ на плажа на "Росенец". 

Очаквайте още подробности!