Високо напрежение! Нежеланият Амос Юга разбуни духовете в ЦСКА

Здрав съм, не съм контузен, заяви тъжният футболист

Спорт
13:02 - 06 Август 2024
777
Високо напрежение! Нежеланият Амос Юга разбуни духовете в ЦСКА

Доскорошният капитан на ЦСКА Амос Юга внесе яснота относно ситуацията си в клуба. Националът на Централноафриканската република не е играл за първия отбор от началото на сезона, след като бе пратен на заточение в дубъла на столичани, подвизаващ се във Втора лига.

По време на подготовката за новия сезон от щаба на "армейците" бяха обявили, че халфът се възстановява от контузия и не играе точно поради тази причина. Това бе официалната причина за заточението му във втория тим, но разбира се, има и неофициална такава.

А именно, че сериозната заплата на Юга не е по вкуса на новите собственици и той не попада в плановете на Томислав Стипич и му се търси нов отбор.

"Не съм контузен, добре съм и на 100%, все още съм готов за битка", написа 31-годишният футболист в профила си в Instagram, с което разсея съмненията относно здравословното си състояние.

От началото на сезона Юга има два мача за ЦСКА 2, като и в двата случая извеждаше отбора с капитанската лента, но селекцията на Владимир Манчев загуби от Добруджа с 0:4 и Спортист (Своге) с 1:2.

Юга пристигна в ЦСКА през 2020 година и досега има 145 мача за "армейците".

Междувременно се очаква до часове към ЦСКА да се присъедини сънародник на Юга. Става дума за нападателят Годуин Коялипу, който играе за белгийския Беверен. През миналия сезон той е вкарал 16 гола в 30 мача за някогашния европейски кошмар на "Левски".

АФриканецът може да играе и като дясно крило, а в юношеските си години е бил национал на Франция.

24-годишният футоблист е оценен на 1 милион евро, а в кариерата си е бил играч и на френските Ниор и Авранше, както и на швейцарския Лозана Спорт.