ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ ПРЕДИ ДЕРБИТО! Агитката на ЦСКА скочи на Ганчев и Ел Маестро

Вчера се скандираше "Оставка!", а днес призивите са още по-крайни

Спорт
12:17 - 04 Април 2024
3392
ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ ПРЕДИ ДЕРБИТО! Агитката на ЦСКА скочи на Ганчев и Ел Маестро

Вчерашната загуба на ЦСКА от Локо Пд с 1:2 доведе до нови катаклизми сред феновете. Едни призовават да не се ходи на Вечното дерби с Левски в неделя, а други казват, че е задължително да са на стадиона, независимо от всичко.

Но агитката е обединен от едно - искат треньорът Ел Маестро да се разкара, а ако може с него и благодетелят Гриша Ганчев.

В една от най-популярните армейски страници в социалните мрежи – "Северъ", се появи гневен коментар след поражението на ЦСКА от Локомотив Пловдив с 1:2.

"Изчезвай на секундата, некадърник!", гласеше съобщението без уточнение за кого точно се отнася текстът.

По всяка вероятност написаното е за наставника на червените Нестор Ел Маестро, към когото се понесоха викове "Оставка!" още в 36-ата минута, след серия от пропуски пред вратата на Густаво Бусато.

Гневни запалянковци на тима от Борисовата градина имаше и след последния съдийски сигнал, а треньорът от своя страна заяви, че няма да реагира на призивите за оставка, защото "не ми е на нивото да коментирам".

От Офендърс също излязоха днес с гневно съобщение в социалните мрежи:

"Най-лесното нещо за нас след снощната прожекция на поредния филм от поредицата "Мегаум и ритнитопковци" е да си замълчим по темата. Да не внасяме излишно напрежение преди дербито в сърцата на нежните и чувствителни души, които носят червената фланелка. Да ги оставим да "работят" и да се подготвят за предстоящия спектакъл в неделя. Е, това не сме ние и няма как да се случи.

Ще използваме трибуната, която ни дава тази страница и ще отправим ясно и точно послание към тях по повод предстоящия мач - всичко или нищо! Искаме победата. Искаме тези хора, които въпреки че са подлагани на брутални психологически мъчения, гледайки всеки един мач "играта" на любимия си отбор на стадиона, да си тръгнат щастливи от "Васил Левски".

Искаме тези на терена и скамейката да оправдаят присъствието си. И не на последно място искаме най-накрая някой в ЦСКА да поеме отговорност за всичко случващо се и да намери топките си, решавайки проблема. Защото накрая ще го решим ние. Така, както трябва! За това мислете му, времето за оправдания приключи отдавна!

А сега се обръщаме директно към армейската общност. Наричани сме през годините с всякакви имена и сме били обиждани по всякакви начини и то само защото не пеем в общия хор, че всичко е цветя и рози. Това по никакъв начин не е променило възгледите и разбиранията ни за това как трябва да изглежда ЦСКА както на терена, така и извън него.

И проклети да сме, ако строежът на новия стадион, който в момента се използва като удобно оправдание да не се търси отговорност за нищо, позволи да приемем за даденост провалите и аматьорщината, които се повтарят от сезон на сезон... на сезон.

Що се касае срещата в неделя изборът за нас винаги е бил само един - да бъдем на стадиона. Не заради тези на терена, скамейката и ложите, а въпреки тях. Заради всичко, което сме възпитавани и учени да подкрепяме и обичаме безрезервно. Заради нашата и честта на любимия клуб. И не на последно място поради това, че "Сектор Г" никога не скланя кротко глава!

Бъди един от нас!

"Do not go gentle into that good night...
Rage, rage against the dying of the light!".

В същото време червени фенове заляха с ядосани коментари официалната страница на тима. Под публикацията във фейсбук страницата на тима с крайния резултат имаше редица негативни отзиви. Публикуваме по-интересните от тях, дошли в първите минути след поражението.

Тодор Симеонов: ЦСКА, харесва ли ви продукцията на Джон Смит! Любимеца на шефа! Съсипа отбора тоя клоун, с любезното ви съдействие!

Йосиф Фидин: Махайте го вече тоя анимационен герой.

Александър Шамкалов: Спектакъл!

Константин Костадинов: Маестро „мастър клас“.

Красимир Ценов: Когато отбор с бюджет, няколко пъти по-нисък от твоя, успява да привлече със свободни трансфери играчи, по-добри от твоите, има треньор, по-добър от твоя, а Ангел Лясков изглежда като Роберто Карлош срещу цялата ти защита, най-нормалното нещо на света е да те победи!

Тихомир Михайлов: Не знам колко от вас ще се съгласят с мен, но този отбор на ЦСКА ме докара дотам, че да ми е все тая дали ще имаме мач или не. Преди чаках уикендите с нетърпение любимият отбор да играе, но чашата преля!

Стилиян Сеферинкин: Човекът с имената вън! Срам за отборът е да има такъв треньор!

Атанас Събев: Не е изненада. Отборът не играе нищо….идея нула. И тук отговоеността е както на некадърния треньор, така и на ръководството, което остави отбора с един единствен избор за централен нападател; без ляв бек и без крила… Трагедия, нищо добро не ни чака.

Мартин Каменарски: Отвращавате хората от футбола и от отбора. Какъв е тоя беззъб треньор, бе? Никаква игра, нищо опасно, допускаме гол, а той си дъвче дъвката. От 6 месеца феновете не го искат, ние го държим все едно е Гуардиола.

Коко Д. Нунков: Дано целта да не играят днес е смяна на недоразумението, брат му и всички некадърници в треньорското ръководство!

Данаил Кръстев: Какви бездушници със слаби сърчица, срам ни е от вас!

Деян Големинов: На някого харесва ли му тази пародия? Какви титли, купи и ЕКТ? Накрая идва Сепси и разни средняци да те правят смешен. Три паса не може да си подадат… Не виждате ли, че сръбското менте не става? Колко още трябва да ви чакаме? Оставка на този некадърник!

Мария Иванова: Бездарници! Не знам къде и каква е причината, но ние феновете не заслужаваме това! Хиляди от нас са трето или четвърто поколение армейци, боли... много.

Алекс Алекс: Всеки сезон едно и също. Ловешките чакат да загубим шансове за всичко и тогава махат поредния бушон. Втръснал филм до безкрай. Буферите съвсем заслужено ни биха, играха грамотно, а май свободните им агенти са по класни от уж скъпите скаршемивци, фаетони и т.н. Третодивизионните бразилчета на подуенци ще ни развинтят в неделя.

Георги Гатев: Каквото и да си говорим, сме един средняшки отбор.

Ивайло Люцканов: Браво на Бусато! Играч на мача в 5-и или 6-и мач. Късметът свърши! Яйчената глава вън! За ръководството има ли смисъл да говорим? Сектор Г, за пореден път ще е единственото армейско сърце в неделя!

Борислав Палащуров: Ако някой наше българче беше на мястото на Фаетон, след два мача нямаше да му се даде да помирише терен. Докога ще търпим такива ментета? Оставка!

Емо Георгиев: Бековете – ниво максимум за пред блока. Треньор по джобен тенис. Докога Бусато ще ги вади тези дебили? Съжалявам всички, които днес гледахме това на живо, трагедия…
Валентин Веселинов: Незабавна оставка! Задължителна победа срещу говедата!

Деян Монев: „ШоГ“, „БоНба“... не мисля, че някой е много изненадан. Тоя път нямаше измъкване на косъм, дори напротив. Тотал щета е играта, всеки с отворени очи го вижда.

Васил Николов: Късмета на Ел Неможач свърши. Сега наред е аматьорското управление да вземе някакво решение.

Митко Топузов: Време е за Стамен Белчев!

Недко Недев: От седмици феновете призовават ръководството да освободи този измислен треньор! Играта, която показваме не отговаря на ЦСКА! Беше въпрос на време да се издъним и да изостанем фатално от върха – днес се случи! Защо от клуба не видяха некадърността на Ел Маестро?