Вижте каква "въшка" кара Фънки (Снимки)

 Музикантът изобщо не се интересува какъв автомобил шофира

Новини
16:01 - 14 Ноември 2023
8454
Вижте каква "въшка" кара Фънки (Снимки)

Димитър Ковачев – Фънки е неразделен с малката си количка „Смарт”, която управлява от около 5 години, видяха папараците на „Уикенд”. Едрогабаритният музикант се придвижва из София с малкото возило и въобще не се впечатлява от хорските погледи, които се чудят как може да се напъха в автомобила.

Фънки бе забелязан да шофира, паркира и управлява немското возило, придобило популярност като най-малката кола в света. Димитър Ковачев реши да напазарува в столичен хипермаркет. Музикантът и жури в „Като две капки вода” паркира с една маневра малкото возило. Бързо слезе от колата и се отправи към супера. Това се случи след края на работния ден. Фънки бе облечен в типичните си широки дрехи и задължителния кожен елек.

„Аз имам колата фотьойл – карам „Смарт”. Изкарах книжка доста късно. Малко преди или след като направих основната глупост в живота си – да се оженя” – такова признание направи преди време зевзекът. Той допълни още, че кара „Смартчето” бясно. Фънки не крие, че се е обучавал да кара автомобил на една раздрънкана „Лада”. „Като видя учебна кола, много внимавам”, казва още той.

„Изобщо не ми пука каква кола карам. Много по-важна ми е китарата”, коментира странния си избор на возило шоуменът с пиперлив език. Често тв звездата управлява малката си кола с пура в уста.

При пътувания извън София Фънки се вози в „Ауди Q7”. На фона на джипа, миниатюрният „Смарт” изглежда като детска играчка. Но Фънки е доволен, защото е бърза, подвижна и заради компактните размери може да я паркира навсякъде, което с големия автомобил е проблем, особено в централната част на София.

Преди няколко години Фънки първо си купува джипа „Ауди”, но той е твърде голям за градски условия. „Един ден си казах: „Абе, тоя кораб кʼво го разхождам из София. Така ми е омръзнал. Трябва да си взема нещо малко”, разказва Фънки. Крайното решение взел след приказка със своя приятел – басиста Стефан Чобанов, който също е с голям автомобил. И двамата си късали нервите с паркирането. Още на следващия ден Фънки видял обява за продажба на черен „Смарт” и го купил, като и до днес е неразделен с минивозилото. 130-килограмовият музикант твърди, че вътре изобщо не е тясно и му е съвсем комфортно. „Хем е с размерите на пича въшка, хем е комфортен”, отсича зевзекът.