Вижте огнения ад в Твърдица (СНИМКИ)

Общество
11:23 - 28 Юли 2021
1901
Вижте огнения ад в Твърдица (СНИМКИ)

Твърдица е на нокти от огромния пожар, който се вихри от вчера. Източник на Lupa.bg изпрати снимки от огъня, за чието гасене помогна лично служебният министър на енергетиката Андрей Живков.

Кадрите са застени от южната страна на пожара. Във вътрешността стихията е поне три пъти по-голяма, пише в свой пост и областният управител на Сливен Минчо Афузов.

„Заявих хеликоптер, който дойде за по-малко от час и се включи в гасенето. Тази помощ е безценна, защото машината изсипва по 2000 л. вода на всеки 5 мин. Местни рибовъди представиха водоем в непосредствена близост до пожара, оттам хеликоптерът пълни специализиран контейнер за гасене от въздуха.

Свързах се и с министъра на енергетиката. Той веднага откликна и създаде организация да бъде отпуснат голям 75-тонен булдозер. С него ще могат да се направят проески, да се ограничи разпространението на огъня и да се гаси ефективно.

Искам да изкажа специални благодарности за усилията и подвига на огнеборците и на доброволците. Благодаря на министъра на енергетиката за светкавичната реакция“, написа губернаторът във фейсбук.