Включиха Везенков битката за най-добър новобранец

Засега е шести в класацията на котировките

Спорт
17:22 - 10 Юли 2023
3391
Включиха Везенков битката за най-добър новобранец

Александър Везенков се появи в първите обявени котировки на американски букмейкърски компании за новия сезон в НБА.

Българинът, който стана втори наш сънародник в лигата с подпис за Сакраменто Кингс, е шести при фаворитите за новобранец номер едно в лигата. Пред него като коефициенти са петима баскетболисти, изтеглени на най-високите позиции в драфта през това и миналото лято.

Виктор Уембаняма - сензацията и избор №1 на Сан Антонио е най-очакваният победител със ставки около 1.60 да спечели приза. Тази сутрин той наниза 27 точки и добави 12 борби за новия си отбор в мач от Лятната лига на НБА в Лас Вегас, загубен от Портланд с 80:85. 

Потенциалът на 226-сантиметровия французин е колосален, той е само на 19 години.

Везенков също е в Лас Вегас, където със съотборници от новия си тим гледа мачовете от Лятната лига, но няма да играе в тях.

Там редом с играчите седна и собственикът на Сакраменто Кингс Вивек Ранадиве, който се снима с някои от тях и публикува фотоса в Инстаграм. На него е и Везенков.

Котировките на Скуут Хендерсън (Портланд, №3 в драфта) са около 4.50. Трети е Чет Холмгрен (Оклахома, около 5.00), който бе изтеглен в драфта като №2 миналата година, но пропусна целия сезон в НБА заради сложна и тежка контузия на ходилото. Сега е напълно здрав и се очаква да направи силни мачове при дебюта си в лигата.

Нататък идва Брендън Милър (Шарлът, изтеглен като №2 в драфта сега), който се котира около 12.00. На пета позиция е името на Еймън Томпсън (Хюстън, изтеглен като №4 в драфта) - 26.00.

Следва Везенков (Сакраменто, идва от Олимпиакос), като неговата котировка е 31.00. Зад него са останалите младоци, които са избрани през драфта в топ 10, че и още имена на по-следващите изтеглени.

Същевременно сърбинът Никола Милутинов, подписал преди дни с Олимпиакос за сериозната сума от 1.8 милиона евро на сезон, нарече българина "баскетболист номер едно в Европа" и обяви:

"Радвам се, че се завръщам в отбора (игра там 5 сезона, преди да подпише с ЦСКА-Москва), но съжалявам, че няма да играя с Везенков. Това е огромен удар за Олимпиакос, защото това е най-добрият играч в Европа от последната година.

Но как да спреш някой като Саша, който иска да се докаже и в НБА, а ние всички сме наясно, че има потенциала да го направи?".