Влади Въргала: Няма да използвам езика на омразата!

С македонците бяхме една държава и повечето от тях бяха фенове на Левски, заяви комедийният актьор

Спорт
16:21 - 03 Август 2023
4167
Влади Въргала: Няма да използвам езика на омразата!

"Аз обичам Левски и няма да ползвам езика на омразата!", това заяви актьорът Владислав Карамфилов, повече известен като Влади Въргала.

55-годишният софиянец, който от доста години се изявява и като режисьор, е голям фен на Левски, но не се радва на напрежението между България и Северна Македония, олицетворено и с ранен привърженик на сините преди седмица в Скопие.

Затова той заяви своята позиция, като се аргументира със следното:

1. Македонците са хора като нас и наши братя. Политиците и чуждите слуги ни превръщат в кръвни врагове - аз няма да стана инструмент на подлеците.

2. Толкова трудно се събират 80 000 лв.! Струваше ли си да ги дадем за псувни и заяждания на етническа основа? Всяка стотинка е жизненоважна за оцеляването на клуба. Вместо за глоби, парите могат да са истински полезни на отбора.

На стадиона има само една битка и тя е на терена. Истинската победа е там. Така правят силните. А на трибуните сме ние, тези които истински обичаме Левски!

Всичко друго е простотия, безсилие, злоба и пропаганда...

Ако обичаш Левски, забрави езика на омразата!

Споделям всичко това, давайки си сметка, колко ще ми е трудно да "не изригна" и да си "отпуща" душата, но за мен Левски е по-важен, защото - ЛЕВСКИ Е ВЕЧЕН!

P.S.: И да не забравяме, че 1944 г., с тези хора бяхме една държава и голямата част от тях бяха фенове на Левски!".