Владимир Кисьов: Много простотия и помия се изля, срамота е

Според знаковия политик от СДС от първите години на прехода "няма химическо чистене, което да изчисти това, което си нацапал"

Новини
18:01 - 21 Май 2023
2883
Владимир Кисьов: Много простотия и помия се изля, срамота е

"Тази седмица станахме свидетели на много простотия. Изявлението, което направи главният прокурор, не подхожда на подобна длъжност. Обяснявам си това с простотията, с липсата на всякакво възпитани и етика в поведението. Не може, когато си публична личност на висока длъжност, да лепиш лекета на собствената си държава.” Това каза в ефира на Нова един от знаковите политици на СДС още от първите години на прехода Владимир Кисьов в коментар на събитията от миналата седмица.

По думите му няма химическо чистене, което да изчисти това, което си нацапал. „Простотия, помия. Така ли се заявява, че политиците са боклук, че е пълно с крадци, без да посочиш нито един като главен прокурор и без да си подвел нито един под отговорност”, подчерта Кисьов. И допълни: „Възпитаното е след този случай, след това заявление -  той да си подаде оставката”.

„Имало е и други подобни случаи на такова поведение – и от страна на политици, и на главни прокурори. Но е и толкова драстични. Това вече е върхът на сладоледа. След 16 години еврочленство – това е срамота”.