Владислав Панев: Очаквам ГЕРБ да изтеглят Иванка Динева за управител на НЗОК

Проектът АЕЦ "Белене" въобще не трябваше да започва, заяви заместник-председателят на ПП-ДБ

Новини
08:30 - 11 Юли 2023
3004
Владислав Панев: Очаквам ГЕРБ да изтеглят Иванка Динева за управител на НЗОК

"Още в началото се говореше, че Русия имаме апетити към Молдова, Грузия. Войната започна от един стремеж на една държава да бъде част от европейското семейство. Апетитът на руската мечка идва с яденето. Основната заплаха за България е Запорожката АЕЦ", каза заместник-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Владислав Панев.

Думите му идват след доклада на ДАНС и предупрежденията, че има опасност войната да се разрасне и извън границите на Украйна виждат българските специални служби. Като една от целите на Русия е да създаде нова зона на конфликт на Балканите.

Той обясни, че проектът АЕЦ "Белене" въобще не е трябвало да започва.

Не съм убеден, че Иванка Динева ще е финалният кандидат на ГЕРБ-СДС за управител на НЗОК, каза Панев, допълвайки, че те ще я изтеглят заради определени резерви. Нямало решение на групата на ПП-ДБ за гласуването.

Днес в дневния ред на парламента е точката за избор на председател на НЗОК. Предложенията са Иванка Динева на ГЕРБ-СДС и Жени Николова - на "БСП за България". "Възраждане" вече оттеглиха кандидата си - д-р Тодор Хинов.

Борбата за регулаторите е изключително важна, защото ако правителството може да съществува още няколко седмици до пълен мандат, то шефът на регулатор се задържа с години, каза още той.

И обясни, че според него Димитър Радев си е вършил добре работата като гуверньор на БНБ. Обясни, че не очаква коалицията да издига кандидат за управител на БНБ.

Все още се обсъждали кандидатите за кметове на големите градове.