Владо Карамазов финалист на световен конкурс за фотографи

Култура
09:15 - 05 Март 2021
4370
Владо Карамазов финалист на световен конкурс за фотографи

Най-голямото и хубаво нещо за мен досега във фотографията се случи днес. Финалист съм в конкурса на Smithsonian Magazine, похвали се актьорът владо Карамазов в социалната мрежа.

"Всяка година те правят конкурс, отворен за целия свят, в който участието е безплатно. Това означава, че се включват страшно много хора. Преди година само си мечтаех да стигна до финалите на такъв престижен конкурс. Днес получих имейл, че съм сред 10-те финалисти в категориите „Хора” и „Природа”. За мен това е като сън. Smithsonian е конкуренция на National Geographic. В Америка е и институция с много дейности, сред които и списание за изследователски теми и проекти."

"Най-хубавото е, че единият кадър е типично български с малкия Юсуф от Родопите. Това е най-хубавото за мен, защото искам да показваме на света нашата страна с хубавите ѝ неща и положителните примери. Сега светът ще види Юсуф и ще прочете кратката история за него.
Днес започна и гласуването. Има избор на публиката и избор на журито. В рамките на месец всеки ще може да гласува за един кадър. Може да се гласува от всяка точка на света на 24 часа по веднъж. Че съм финалист в този конкурс за мен е огромна награда, но ако Юсуф спечели, това ще бъде много голямо постижение и за България. Казах на момчето новината и той много се зарадва. От днес в село Кръстава в Родопите си имат нова малка звезда на име Юсуф!", не крие вълнението си актьорът.