Владо Каролев: Лекари ме подкрепят за венозен антибиотик

Прибиране вкъщи с лек вариант на коронавирус също е опция, твърди финансистът

Новини
22:23 - 25 Ноември 2020
8506
Владо Каролев: Лекари ме подкрепят за венозен антибиотик

В предаването "Референдум" по БНТ във вторник вечер икономистът и финансов консултант Владимир Каролев каза нещо, което заинтригува мнозина.

"Аз не виждам защо е забранено засега в България, ако трябва венозно да ти слагат антибиотици и си с COVID-19, да ти сложат в триажното венозно антибиотик сутринта и вечерта да можеш да се прибереш. Това ще намали натиска върху здравната система.", каза Каролев.

И добави: "В момента в болниците съм убеден, че има хора, които имат нужда да са в болници и такива, които - не."

Пред "24 часа" Каролев поясни: "Както знаете прекарах COVID през юли, като 10 дни ми вливаха по два пъти на ден букет от антибиотици. Лекарите твърдят, че смърт от коронавирус се причинява най-често заради развитие на бактериална пневмония. За да не стигне до това състояние, трябват антибиотици.

В България поставянето на абокат и прибирането вкъщи е забранено. Ако се разреши при не много тежки състояния хора с пневмония да отиват два пъти дори само до триажните пред болниците и да им вливат антибиотици венозно и след това да се прибират вкъщи, лечебниците ще се облекчат. С мен са съгласни и трима лекари, които са и директори на болници.

Разбира се, не трябва да се нарушава карантината. Ако състоянието на болния е такова, че може с автомобила си да отива до болницата за вливания и след това да се прибира у дома, не виждам да има проблем", каза Каролев.