Владо Кисьов напуска "Съюз за Пловдив", отива при ВМРО

Новини
18:34 - 22 Април 2021
2704
Владо Кисьов напуска "Съюз за Пловдив", отива при ВМРО

Дългогодишният общински съветник Владимир Кисьов напуска групата на „Съюз за Пловдив”, пише „Марица”. Той е един от създателите на партията, чието лице доскоро бе бившият областен управител Дани Каназирева. На 27 февруари Кисьов е подал заявление за напускане на Управителния съвет на Съюза.

Топ общинарят вече е написал заявление, че иска да напусне групата на "Съюз за Пловдив" в Общинския съвет и е направил постъпки да стане част от тази на ВМРО. За изборите на 4 април той водеше листата на войводите в Пловдив област, като бе поканен в нея лично от председателя Красимир Каракачанов като представител на гражданската квота.

"Смятам, че така е честно. Ако си бил водач на листа на една партия, значи си съмишленик с нейните членове и трябва да работиш с тях и за бъдеще", коментира Владимир Кисьов пред "Марица". Той настоя, че ще продължи да работи за развитието на Пловдив и за бъдещето на България. Кисьов не изключи възможността в бъдеще да стане и член на ВМРО, ако бъде поканен в организацията.  

0ще преди изборите Владимир Кисьов бе част от нашия екип за вота на 4 април. Щом е напуснал „Съюз за Пловдив”, може да стане част от нашата група, коментира пред „Марица” градският лидер на ВМРО Борислав Инчев.  Той припомни, че националното ръководство отдавна пое курс към отваряне на ВМРО и преминаването му към гражданска платформа. Според Инчев привличането на Кисьов в групата в ОбС е реализация на тази политика на местни ниво.

Кисьов уточни, че не е този той, който е започнал да люспи "Съюз за Пловдив". В продължение на година и половина Дани Каназирева бе Областен управител като личен избор на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. После влезе в 45-ото Народно събрание като водач на листата на ГЕРБ в Пловдив област. Тя трябва ясно да се определи каква е", коментира Кисьов.

Засега няма индикации Каназирева да слага край на проекта си. Слуховете обаче я пращат в новата Изпълнителна комисия на ГЕРБ и дори на мястото на Иван Тотев като областен координатор за Пловдив. Преди време Каназирева отказа да отговори на въпрос на "Марица" връща ли се в ГЕРБ. Според закона за политическите партии, за да се случи това, тя трябва да напусне "Съюз за Пловдив" или да влее своя проект в партията на Борисов.

Не съм чул Каназирева да е подавала молба за членство в ГЕРБ, коментира пред "Марица" Стефан Дедев, председател на структурата на ГЕРБ в район "Северен". Именно в нея членуваше Каназирева, преди да напусне партията след шумен скандал през 2010 година. Някоко пъти след това тя повтаряше, че е изключена от Цветан Цветанов, а не от Борисов.