Властите в Колумбия предлагат огромна сума за информация

Правителството се опитва да открие отвлечения баща на звездата на Ливърпул Луис Диас

Спорт
10:42 - 30 Октомври 2023
2120
Властите в Колумбия предлагат огромна сума за информация

Продължава драмата в Колумбия с отвлечения от въоръжени бандити баща на футболиста на Ливърпул Луис Диас. Bластите в страната продължават с мащабното разследване и издирването на похитителите.

Повече от 120 войници и полицаи търсят бащата на играча Луис Мануел Диас в Северна Колумбия от неделя, когато се появиха съобщения, че въоръжени мъже са отвлекли него и съпругата му в град Баранкас, Ла Гуахира. Майката на футболиста - Силенис Маруланда, в крайна сметка беше намерена от полицията.

В изявление колумбийската армия съобщи, че е поставила пътни блокади и е изпратила два моторизирани взвода, безпилотни самолети, хеликоптери и самолет с радар в издирването на бащата на Луис Диас. Колумбийските власти все още не са предоставили подробности за отвличането, но местни медии съобщиха, че майката и бащата на Диас са били отвлечени от въоръжени мъже на мотоциклети на бензиностанция в Баранкас, родния им град, който се намира в Ла Гуахира, северния регион на страната .

Президентът на Колумбия Густаво Петро заяви, че "всички обществени сили са изпратени", за да открият бащата на футболиста на Ливърпул. Вчера директорът на Националната полиция, генерал Уилям Рене Саламанка, пък обяви награда от "до 200 млн. песос" (около 40 000 паунда) за информация, свързана с местонахождението на похитителите.

Главният прокурор Франсиско Барбоса заяви, че два пъти се е свързал с Луис Диас, за да му предостави актуална информация за разследването. Той е казал на играча, че е получена информация относно възможността баща му да се намира във Венецуела - ситуация, която според Барбоса би изисквала намесата на президента Петро.

Вчера футболистът не попадна в групата на Ливърпул при победата над Нотингам Форест с 3:0. Съотборниците му не пропуснаха да демонстрират подкрепата си към Луис Диас, като Диого Жота вдигна фланелката с номер 7 на колумбийския футболист, след като отбеляза първия гол на Ливърпул. Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп също посвети неделната победа, като заяви, че са спечелили "за нашия брат".