Властите в Румъния конфискуваха коли за близо 4 млн. евро от женомразеца Тейт

Прокурорите за борба с организираната престъпност задържаха на 29 декември 2022 г. противоречивия инфлуенсър

Новини
20:00 - 15 Януари 2023
6060
Властите в Румъния конфискуваха коли за близо 4 млн. евро от женомразеца Тейт

Румънската Национална агенция за управление на запорираните активи (НАУЗА) съобщи снощи, че през изминалата седмица е поела управлението по нареждане на прокурорите на автомобили, луксозни часовници и парични суми на обща стойност около 18 милиона леи (3 636 000 евро) по делото срещу братята Андрю и Тристан Тейт, предаде Аджерпрес.

"През текущата седмица Националната агенция за управление на запорираните активи (НАУЗА), по нареждане на прокурорите от Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма - Централна структура, пое управлението на 29 движими вещи (автомобили и луксозни часовници), както и няколко парични суми в леи, евро, британски лири и щатски долари. Общата стойност на стоките и парите, които НАУЗА е взела под управление по това дело, се оценява на около 18 милиона леи (3 636 000 евро)", посочва източникът.

Активите, които са иззети, са свързани с разследването на случая на братята Андрю и Тристан Тейт, които са задържани под стража за създаване на организирана престъпна група, трафик на хора и изнасилване.

Румънските медии съобщиха вчера, че 15 луксозни автомобила на братята Тейт, включително лимузини Ферари, Ролс Ройс, Ламборгини, Порше, Мерцедес и Астън Мартин, са били иззети и поставени под запор. Те са откарани в таен склад на Националната агенция за управление на запорираните активи, където ще останат до края на съдебния процес, посочва информационният портал на телевизия Про ТВ.

Прокурорите за борба с организираната престъпност задържаха на 29 декември 2022 г. противоречивия инфлуенсър Андрю Тейт, брат му Тристан и две румънки  по обвинения в съставяне на престъпна група, която е подложила на сексуална експлоатация най-малко шест жени.