ВМРО-ДПМНЕ: Каракачанов пуска фалшиви новини, удря по Заев

Партията отрече информацията,че македонски политици са в наши избирателни списъци

Новини
16:25 - 11 Март 2021
3120
ВМРО-ДПМНЕ: Каракачанов пуска фалшиви новини, удря по Заев

ВМРО-ДПМНЕ реагира остро на твърденията на  вицепремиера Красимир Каракачанов, че македонски политици фигурират в българските избирателни списъци, предаде агенция Мета.

Военният министър публикува във Фейсбук извадки от българските избирателните списъци, в които фигурират имена, идентични с имената на функционери и депутати от ВМРО-ДПМНЕ или техни близки роднини, като посочи, че българско гражданство и паспорт се получават с деклариране на български произход и самоопределяне като етнически българин.

В свое съобщение опозиционната партия отхвърли категорично твърденията на Каракачанов, че членове на нейното ръководство имат български паспорти, наричайки неговия пост във Фейсбук "класическа фалшива новина".

ВМРО-ДПМНЕ смята, че очевидно Каракачанов, воден от своята антимакедонска политика "има за цел да очерня и да фабрикува неистини срещу функционери на ВМРО-ДПМНЕ и срещу партията, която остро се противопоставя на неговото отричане на македонската идентичност, македонския език, македонския народ и македонската история".

"Симптоматично е, че изявлението на Каракачанов се прави точно по време, когато правителството на Зоран Заев, който заявява, че смята Каракачанов за приятел, се дави в огромни скандали. Това показва, че Заев, освен че е в коалиция с мафията в Македония, е в близка коалиция и с всички антимакедонски сили.

Винаги, когато Заев е застрашен от някой скандал, както опита за корупционно снабдяване с ваксини, неспособността да се справи със здравната и икономическата криза..., се появява някой образ като Красимир Каракачанов да му хвърли спасителен пояс", казват от опозиционната македонска партия.