Внимание: Бурен вятър и валежи ще ни връхлетят днес

В 18 области на страната е в сила жълт предупредителен код

Новини
09:11 - 11 Февруари 2024
2332
Внимание: Бурен вятър и валежи ще ни връхлетят днес

Югозападният вятър днес ще продължи да се усилва до бурен. В областите с обявен код жълто се очакват пориви до близо 90 км/ч, а в районите с код оранжево над 100 км/ч.

Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°, а максималните между 14° и 19°, в София около 16°. Облачността ще се задържи значителна. Валежи от дъжд, в планините и от сняг, ще има главно в Южна България, по-значителни в Рило-Родопската област. Вечерта ще завали и в Северозападна България, но слабо.

В 18 области на страната е в сила жълт предупредителен код за силен вятър – Благоевград, Варна, Враца, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Русе, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, София град, София област, Стара Загора. В тези области се очаква поривите на вятъра да достигнат 22-24 м/сек.

В Благоевград и Смолян има издадено предупреждение и за опасни валежи. Прогнозата на НИМХ е в Благоевградско е да духа силен и бурен южен вятър с пориви до 22-24 м/сек. В южните райони на областта ще има значителни валежи от дъжд с количества до 30 мм. В Смолян вятърът ще е силен и бурен с пориви до 22-24 м/сек. Ще има значителни валежи от дъжд с количества до 30 мм.

Единствено за областите Видин и Плевен няма издадени предупреждения.