Внимание! Днес е Пълнолуние, ще има и лунно затъмнение

Астро
06:08 - 19 Ноември 2021
14610
Внимание! Днес е Пълнолуние, ще има и лунно затъмнение

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 19 ноември Луната и днес е в знака Телец, като в 10:57 часа българско време е Пълнолуние на 27 градуса в Телец и е последното за тази година лунно затъмнение (частично). Пълнолунията са време за приключване и довършване на започнати действия и проекти на по-ранен етап, т.е. за финализиране. Само че, за разлика от обикновените пълнолуния, лунните и слънчеви затъмнения са със съдбовно влияние. По-специфичното на това затъмнение е таоквадратурата (двоен квадрат) на Луната и Слънцето с Юпитер във Водолей. Отделно от него има същата предизвикателна конфигурация между Марс в Скорпион, Сатурн във Водолей и Уран в Телец. В периодите между две затъмнения (предстои пълно слънчево затъмнение на 04.12.21 г.) енергията е много концентрирана и винаги са много опасни – за терористични нападения, бунтове и протести, вътрешно политически в някои държави, международни конфликти, инциденти, аварии и природни катаклизми. Асцендентът в звездната карта на лунното затъмнение е Козирог (знакът на България), затова за нас то ще е с по-силно действие. Лошото е, че тези две таоквадратури не са белег за спокойствие и стабилност. Венера управлява знака на Луната в Телец и е в Козирог. Образува благоприятни аспекти с Уран в Телец и с Марс в Скорпион. Венера е планетата на партньорството, а в Козирог тя дава възможност за сериозно отношение, сдържаност, практичност и стремеж към стабилност, за взимане на по-отговорни решения. До тук добре, но на Венера й предстои ретроградно движение от 19.12.21 до 29.01.22 год. Венера е в знак Козирог, управляван от планетата на ограниченията Сатурн. И опасността да си останем на държавно ниво само със стремежа и желанието за постигане на добри партньорства и стабилност в близките 3-4 месеца е голяма. Всичко, с което се свързва Венера, ще бъде затруднено и объркано в този период – лични и бизнес партньорства, финанси и финансови институции, социална политика, строителство и т.н. Затова всякакви партньорства и коалиции в държава ни трябва да бъдат ясни и готови между 6 и 18 декември.

Всяко ново начинание и партньорство стартирани по време на намаляваща Луна преди 4-ти и след 18-ти декември няма да бъдат успешни и да донесат очакваната стабилност у нас.

Този ден е неблагоприятен за родените през трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, както и за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от трета декада. По време на пълнолуние и особено когато има и лунно затъмнение сме свръх емоционални. По статистика по време и около затъмнение се случват най-много инциденти и природни бедствия (тежки наводнения в Канада, земетресение от 5 степен по Рихтер в Турция и т.н.). Препоръчително е да се въздържате от крайни реакции, конфликти и рисковани действия. Това важи за всички хора, но най-вече за родените под знаците и с други рождени планети в последните 10 градуса на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. За Телците, родени между 16 и 20 май, това затъмнение е най-важно, защото е белег за важно събитие в живота им през следващите 1- до 2 месеца максимум. В коя сфера от живота ще се отрази и дали събитието ще бъде положително за тях или не зависи от това дали тяхното рождено Слънце е с благоприятни или не аспекти от останалите планети в личния хороскоп. Но за останалите три знака лунното затъмнение ще има по-неблагоприятно отражение и трябва да бъдете по-разумни и предпазливи, особено докато Марс не напусне знака Скорпион на 13 декември. Грижете се за своето и на близките си здраве. По-благоприятно ще бъде влиянието на лунното затъмнение до 12 декември за родените през трета декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. 19 ноември също е по-позитивен в емоционално отношение за вас. Но днес не е добре да се предприемат каквито и да било важни действия и решения, които могат да се окажат безперспективни, още по-малко да се извършват операции. От 10:57 до 16:33 часа Луната вече е „без курс“ и се подготвя за смяна на знака. Денят е подходящ за провеждане на лунната диета за изчистване на организма от токсините, за медитация, творческа работа, посещение на културни мероприятия – концерти, театър, опера, художествени изложби и други. След 10:57 часа е важно да вършим само рутинни дейности и довършителни действия по започнати вече задачи. Не бива да се претоварвате физически и психически. В 16:34 часа Луната навлиза в общителния подвижен знак Близнаци, която във вечерните часове на деня (както и през следващите два дни) ще ни ентусиазира повече, ще повиши желанието ни за общуване и разговори, за нови знания и обмен на информация. След този час по-внимателни за конфликти и други неприятни преживявания да бъдат родените през първа декада, както и всеки човек, който има рождени планети в първите 10 градуса на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Бъдете здрави!