Внимание: Двоен ръст на пожарите

Пожар в кухнята на бургаския хотел „ Св. Пантелеймон“ изпрати мъж на 35 години в болница 

Новини
10:02 - 16 Юни 2024
1317
Внимание: Двоен ръст на пожарите

Общо 75 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, двама души са пострадали, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Данните са към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали за 117 сигнала за произшествия. 

С преки материални щети са възникнали 21 пожара, от които: 10 в жилищни сгради, един в промишлена сграда; три в спомагателни, временни или паянтови постройки; три в транспортни средства, един в селското стопанство; един в съоръжения на открито и два в други. Без нанесени материални щети са възникнали 54 пожара, от които: 21 в сухи треви, горска постеля и храсти и 24 в отпадъци и девет други. Извършени са 37 спасителни дейности и помощни операции, от които: три при катастрофи в транспортни средства. Лъжливите повиквания са пет.

На 15 юни в ОЦ към РДПБЗН - Бургас е получено съобщение за пожар в кухнята на хотел „ Св. Пантелеймон“, където е пострадал мъж на 35 години. 

В ОЦ към РДПБЗН - Хасково е получено съобщение за пожар в гараж. Произшествието е ликвидирано от 2 ПА от РСПБЗН – Хасково, а при него е пострадал мъж на 42 години.

Сигнал за пожар в София е получен вчера в 16:55 часа. На място са изпратени шест противопожарни автомобила, които са установили, че гори склад. Няма пострадали хора.