Внимание: Пони на борда

Американска авиокомпания позволи на жена да качи мини конче в самолет

Новини
16:03 - 18 Февруари 2020
4558
Внимание: Пони на борда

Американска авиокомпания позволи на жена да качи на борда на самолет специално обучено мини конче, предава Sky News, цитирана от Агенция "Фокус".

Понито Фред, специално тренирано от своя дресьор Рониа Фроесе се качило на самолета от летището в Мичиган, при това облечено в специален костюм на супергерой и било оборудвано със своя собствена чанта. Двамата излетели за Тексас, откъдето се прехвърлили на полет за Онтарио, Калифорния.

Докато други пътници често се затрудняват с това да убедят служителите по летищата да допуснат хамстерите и папагалите им на борда на самолета, според Фроесе те не са имали нищо против тя да пътува със своето пони – при това в първа класа. Тя дори благодарила на служителите на летището в свое съобщение в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Тяхната доброта и коментарите им за това колко е възпитан Фред ме направиха много горда“, пише тя.

Но не се знае дали кончето отново ще може да пътува в самолет, тъй като американското министерство на транспорта, заради множество оплаквания, обмисля да наложи по-строги ограничения за пътуването с животни.

Някои авиолинии вече прилагат такива ограничения, като една от тях наскоро забрани пътуването с животни за „емоционална подкрепа“. Това се случило след като от авиокомпанията регистрирали 84% увеличение на инцидентите, свързани с пакости, извършени от животните.