Внучката на Симеон II се омъжи под строга охрана (СНИМКИ)

Принцеса Мафалда каза „да” на своя избраник Марк Абулейман

Личности
17:57 - 19 Юни 2022
10000
Внучката на Симеон II се омъжи под строга охрана (СНИМКИ)

Принцеса Мафалда, внучка на Симеон Сакскобургготски, вдигна сватба под строга охрана в края на май със своя годеник Марк Абулейман.

Тържеството се състоя на испанския остров Палма де Майорка при абсолютна конфиденциалност и дори най-напористите испански папараци не успяха да уловят с обективите си булката.

Частната гражданска церемония, на която Мафалда и избраникът ѝ си разменили обетите, се е провела на територията на дома на майка ѝ – принцеса Росарио, в курорта Кампос в Майорка.

В нощта преди сватбата бащата на булката, принц Кирил, пък бил домакин на грандиозно парти в неговото имение в Поререс. Говори се, че сред гостите на коктейла, даден от щастливия татко, е имало престолонаследници и аристократи от цяла Европа.

Преди прекрачването на прага на къщата на принцеса Росарио в деня на сватбата гостите трябвало да поставят мобилните си телефони в предвиденото за това охранявано място, така че по време на цялото тържество да нямат никакъв достъп до тях и да се изключи напълно възможността да бъде направена снимка на булката и младоженеца, която да изтече в социалните мрежи и медиите.

Организаторите на сватбата от известна испанска агенция за събития, както и наетият персонал от бармани, сервитьори, готвачи и други помощници трябвало предварително да подпишат споразумение за поверителност, според което нямали никакво право нито да снимат, нито да изнасят каквато и да било информация относно елитното светско парти. В това число дори имената на гостите. Иначе ги грозели сурови глоби от по няколко хиляди евро.

Все пак младоженецът Марк Абуслейман бе засечен при пристигането си в имението на своята тъща. За да влезе вътре, дори той е трябвало да използва тайна кодова дума, за да бъде допуснат от свирепите гардове.

Пред портите на къщата пред няколко насъбрали се испански репортери единственото, което зетят на царя казал, било: „Всичко е наред, много ви благодаря“. Сред останалите гости, които били забелязани на входа, бил и дядото на булката – Симеон II, заедно с жена си доня Маргарита, както и синът му Кубрат.

Близо 2 часа поканените се събирали в градината на испанското имение и били в трепетно очакване на булката, която триумфално дефилирала пред тях след 19 ч. на паметния за нея 29 май. Малко преди важния за нея ден Мафалда, която е певица и прави международна музикална кариера, сподели, че мечтаела за интимна сватба, а не за помпозно тържество.

Искала да има само хубава музика и много любов. Естествено обаче булката се доверила за изработката на роклята на един от доайените в модата – 90-годишния италиански дизайнер Валентино. Изборът ѝ не е случаен, тъй като преди години майка ѝ е била лична муза на световния моден гуру.

Мафалда е най-голямата и първородната от внуците на Симеон II. Със съпруга ѝ Марк са заедно от повече от 8 години. Запознават се в Лондон, а след това заедно заминават за Бостън, където продължават университетското си обучение.

Внучката на Симеон Сакскобургготски завършва престижния музикален колеж „Бъркли“, а Марк – компютърно инженерство в „Харвард“. Животът в Америка обаче не им допада и след дипломирането си те се местят и установяват трайно в Мадрид. Марк е син на известния политик Камил Ауслейман, който беше министър на труда на Ливан през 2019-2020 г.