Внучката на Васил Божков дебютира като певица

10-годищната Мая вече има първите си професионални записи

Нещо за четене
18:48 - 01 Февруари 2024
6491
Внучката на Васил Божков дебютира като певица

Най-младата звезда на българската музикална сцена е първородната внучка на Васил Божков, пише в новия си брой в. „Ретро". Мая е най-голямото от децата на сина му Антон и снахата Ива. 10-годишната девойка от съвсем невръстна възраст проявила певчески заложби, а родителите й решили да насърчат таланта й и да я запишат в елитно частно музикално училище в София.

Занятията в него Мая посещавала редом с другото частно школо, в което е ученичка в четвърти клас и там изучава стандартните предмети. В певческата школа, намираща се на пъпа на столицата, децата таланти имат класове по пеене с вокални педагози, изучават музикална теория и практика, вземат уроци по пиано и китара, имат обучения по ритмика и танци. Всяко лято посещават и специализиран дневен лагер, където интензивно практикуват наученото. Таксата за професионалната подготовка струва хиляди левове годишно.

Дядо Васил е доволен от успехите на талантливата си внучка

Мая Божкова е възпитаничка на музикалната школа от няколко години и името й попада сред тези на най-изявените деца. Тя е сред солистите на всеки концерт, организиран от школото. Такива се провеждат в големи столични зали, където родителите имат шанс да аплодират децата си. Репертоарът на внучката на Божков, е в поп стилистиката. Видно от изявите й, тя никак не страда от сценична треска, въпреки крехката си възраст и е уверена в уменията си, дори, когато й се налага да пее с оркестър зад себе си.

Наследницата на бившия хазартен бос вероятно се готви за шеметна кариера в музиката, но родителите й искали да навърши поне 15-16 години, за да дебютира със своя песен и клип. Възможно е Мая да се включи като участник в някое от музикалните риалити програми, излъчвани у нас по телевизията.

Точно на такава възраст и майка й Ива Софиянска изгря на малкия екран като водеща на култовото в близкото минало младежко предаване на БНТ „Мело ТВ Мания“, откъдето тръгна и славата й, припомнят запознати.