Внукът на Наум Шопов дебютира в Сатиричния театър

Асен играе заедно с баща си Христо Мутафчиев в пиесата на майка си "Трима мъже и една Маргарита"

Култура
09:06 - 14 Април 2019
2244
Внукът на Наум Шопов дебютира в Сатиричния театър

Внукът на големия актьор Наум Шопов - Асен Мутафчиев дебютира на сцената на Сатиричния театър в пиесата на майка си режисьорката Лиза Шопова. В "Трима мъже и една Маргарита", чиято премиера ще бъде на 20 април, младият артист ще си партнира с баща си - Христо Мутафчиев, както и с Петър Калчев и Маргарита Хлебарова.

„В живота често тръгваш за някъде, но се оказваш на друго място. Това се случва през една нощ с трима мъже, които попадат в обща болнична стая. В рамките на осем часа те са изправени пред абсурдни дилеми и ситуации. От решението, което всеки един от тях ще се наложи да вземе, зависи тяхното бъдеще.

А медицинската сестра, която трябва да се грижи за тях, е под голям стрес тъй като й предстои изключителното събитие да се омъжи на следващата сутрин. Болничната стая се превръща в бойно поле, на което всички средства са позволени, а залогът е любовта", споделя Лиза Шопова за новата си постановка.

Пиесата „Трима мъже и една Маргарита“ беше отличена през януари 2019 г. с наградата „Алеко Константинов“ на третото издание на конкурса за сатирична комедия на Сатиричния театър.

25-годишният Асен Мутафчиев е възпитаник на НАТФИЗ, завършил е в класа на Стефан Данаилов. Първата поява на актьора на професионалната сцена е в "Госпожа Министершата" в Театър "София".