Водачката отпадна още във втория кръг в Нотингам

Опитната Ализе Корне изхвърли Мария Сакари

Спорт
07:55 - 15 Юни 2023
1840
Водачката отпадна още във втория кръг в Нотингам

Поставената под номер 1 в схемата Мария Сакари отпадна още във втория кръг на турнира по тенис на трева в Нотингам (Великобритания) с награден фонд от 260 хиляди долара.

Гъркинята изигра слаб мач и отстъпи с 1:6, 4:6 пред опитната французойка Ализе Корне. Корне спечели първите пет гейма в мача и четири от първите пет гейма във втория сет, имаше предимство във всички компоненти от играта и логично се поздрави с първия си успех срещу Сакари в четвъртия мач помежду им. На четвъртфиналите 33-годишната французойка ще очаква победителката от мача между американката Елизабет Мандлик и италианката Камила Джорджи.

От турнира отпадна и поставената под номер 4 в схемата Дона Векич. Хърватката, която е шампионка в Нотингам за 2017 година, загуби с 4:6, 1:6 от Виктория Голубич от Швейцария. Мачът бе равностоен до 4:4 в първия сет, след което Голубич наложи надмощие и взе осем от последвалите девет гейма.

За място на полуфиналите Голубич ще играе с британката Хедър Уотсън, която спечели с 6:4, 6:4 срещу полуфиналистката от миналогодишното издание на "Уимбълдън" Татяна Мария от Германия.