Воден ад в София! Хиляди блокирани в метрото и в подлези (СНИМКИ+ВИДЕО)

Общество
22:43 - 06 Юли 2020 (обновена)
16710
Воден ад в София! Хиляди блокирани в метрото и в подлези (СНИМКИ+ВИДЕО)

Хиляди столичани се оказаха блокирани в метрото и в подлези заради интензивните валежи в последния час. Над София се изсипаха проливен дъжд и градушка с големина на орех.

По информация на пострадали, хиляди бяха блокирани в подлезите на столицата и в метрото. Подземната железница не се движеше за известно време заради опасност от възникване на късо съединение. Поради същата причина бе спрян и тролейбусният транспорт в София. Цели столични квартали са без ток.

Видно от кадри, разпространявани в социалните мрежи, на места водата стига до кръста. Наводнени са улици, булеварди, подлези и мазета.

Дъждовете предизвикаха наводнения в много части на столицата. Метрото на НДК е пълно с вода, както и подлезът на Орлов мост. 

Перловската река излезе е извън коритото си, а бул. "Евлоги Георгиев" се превърна в река.

Има закъсали коли под моста на бул. "България" и околовръсното. Наводнено е и околовръстното на кръговото за "Драгалевци".

Десетки са сигналите за паднали дървета.

Заради силните валежи и гръмотевици в София всички екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са на терен и реагират на сигнали за завирявания в южните квартали, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Част от снимките на нощния воден ад в София
са на фоторепортера на Lupa.bg Агнес Методиева,
други ни бяха изпратени от наши читатели,
а трети са взети от Фейсбук