Воините поставиха Леброн и Лейкърс на колене

Шампионът изравни полуфиналната серия в НБА

Актуални новини
11:17 - 05 Май 2023
1159
Воините поставиха Леброн и Лейкърс на колене

Голдън Стейт изравни баланса в полуфиналната серия в НБА в Западната конференция, след като спечели второто домакинство срещу Лейкърс със 127:100. Клей Томпсън завърши с 30 точки за 31 минути игра за победителите. След два мача в Сан Франциско, серията в събота ще продължи на 550 километра на юг в Crypto.com Arena, залата на Лейкърс.

След като в първата среща стрелбата не му вървеше особено, сега с осемте си тройки той не само даде огромния си принос за победата, но и подобри рекорд в НБА, тъй като за шести път в един сезон вкарва осем пъти.

След като Лос Анджелис поведе със седем точки преднина през втората четвърт, актуалните шампиони от Голдън Стейт поеха контрола над играта, тотално превъзхождайки гостите с 84:47 през втората и третата четвърт. Уориърс изоставаха с цели седем точки през първата част на мача, но втората и третата част бяха невероятно успешни за тях със съответно с 41 и 43 точки.

В 30-те си точки Томпсън вкара 8 тройки, докато Стеф Къри добави 20 точки и 12 асистенции. Стрелбата на Уориърс вървеше добре и в края на мача статистиката показваше общо 21 тройки в мача, което им даде рекордните за НБА 42 общо в първите два мача от серията.

За гостите от Лос Анджелис ДжаМайкъл Грийн вкара рекордните в кариерата си в плейоофи 15 точки. Това беше и негов първи мач като титуляр в елиминациите от 2019-а година насам. Дреймънд Грийн допринесе с 11 точки, 11 рибуанда и девет асистенции. ЛеБрон Джеймс вкара 23 точки за Лейкърс, докато Антъни Дейвис определено нямаше ден, завършвайки с 11 точки при стрелба 5 успешни от 11. Руи Хачимура вкара 21, а Дейвис взе и 7 борби под кошовете.

"Те направиха своите корекции и явно им сработиха. Знаехме, че ще направят това. но е нормално, така прави шампионският отбор", каза ЛеБрон Джеймс.

„Имаха шанса да направят силен начален удар на свой терен и се възползваха. Но сега серията се мести при нас".