Волен атакува Северна Македония за цар Самуил и Гоце Делчев

"Атака" изработи анекс към договора със западните съседи

Актуални новини
13:12 - 19 Юни 2019
1868
Волен атакува Северна Македония за цар Самуил и Гоце Делчев

"Атака" внесе проект за анекс към договора със Северна Македония."Необходимостта от този анекс е ясна за всички. Само последният пример със спора около Гоце Делчев, преди това за Илинденско-Преображенското въстание, имаше други поводи, които внасят напрежение между двете страни“, мотивира инициативата Волен Сидеров.

"Най-важното е, че историческите събития и личности се обявяват за общи само с решение на комисията. След което се внася една забрана тези личности и събития да бъдат употребявани от която и да е от двете страни без общо съгласие.", допълни шефът на националистите.

Според Сидеров с анекса към договора може да се предотвратят бъдещи недоразумения или поводи за напрежение от употреба на исторически личности, събития, като започнем от цар Самуил до Гоце Делчев. 

Сидеров увери, че страната ни е в удобна позиция да предложи подписването на подобен анекс, защото Северна Македония очаква подкрепата на България за членство в ЕС. "Подписвате анекса, ние ви подкрепяме за ЕС”, даде формулата Сидеров.

Той припомни още, че договорът между двете държави, подписан на 18 януари 2018 г., позволява той да бъде променян по всяко време.