Волен дава рамо на Борисов, пита БСП как ще управлява държавата

Новини
08:10 - 29 Януари 2020
2655
Волен дава рамо на Борисов, пита БСП как ще управлява държавата

"Атака” няма да застане заедно с БСП срещу кабинета на днешното гласуване на вота на недоверие. Това става ясно от интервю на Волен Сидеров пред „24 часа”.

„Какво значи ясно становище? Издялано от мрамор? Как да не е ясно? Ние зададохме 5 въпроса на БСП. Ако това не сте проследили, явно нищо не сте следили.”, казва националистът.

Сидеров уточнява, че въпроси са зададени и към управляващите И дава аргументите си, че този, който  иска да прави вот на недоверие, да сваля сегашното правителство, трябва да знае какво иска.

“Какво точно искате? Искате това правителство да падне, добре. Как ще управлявате България? За мен смисълът да искаш да падне правителството е да управляваш България към излизане от колониалния статут, в който ние сме вкарани. България в момента е колониална територия, която не разполага със себе си, не взема собствени решения и е ограбвана във всички възможни сфери - суровини, услуги, тецове.”, отсича лидерът на „Атака”.

Сидеров изсипва и поредната порция критики към държавата:  „Повтаряме си помежду си, че сме много бедни и корумпирани, защото това е играта, в която да ни вкарат. Ние да се гоним, ругаем, блъскаме един друг. В същото време сме ограбвана държава. САЩ от 2006 г. ползва 4 военни бази в България, без да плаща стотинка. На други места плащат милиони, а ние се чудим откъде да намерим 6 млрд. евро, за да си оправим водоснабдяването. Не в Перник, в цяла България.”, влиза в детайли настоящият общинар.

Волен признава, че БСП имат право на вот на недоверие и го правят. „ Тук въпросът е, че зад този вот не стои истинско желание да управляваш страната в посока за повече суверенитет и излизане от колониалната зависимост. В този смисъл зададохме 5 въпроса на БСП, които се отнасят и до чуждите военни бази, и до увеличаване на доходите, до признаване на турския геноцид над българите, което от 2005 г. се опитваме да го прокараме.”, отсъжда Сидеров.

Той обяснява, че е влязъл във властта с ГЕРБ, „защото съм се надявал, че ГЕРБ по някакъв начин ще си вземат поука и ще се опитат да направят нещо полезно.”

 Ролята на “Атака” винаги е била една и съща - да просвещаваш, събуждаш хората. Вече толкова години видях всичко, добро и лошо, в политиката. Мога да кажа ясно - един политик или една формация не може да промени света. Но може да подобри донякъде живота на хората. Вече съм пренесъл погледа си върху конкретни изпълними цели, заключава Сидеров.