Волен иска освежаване на коалиционното споразумение

„Атака” предлага Явор Нотев за шеф на правната комисия в парламента

Актуални новини
13:02 - 04 Април 2019
1441
Волен иска освежаване на коалиционното споразумение

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров поиска промяна в коалиционното споразумение. „Време е за един анекс към управленската програма”, заяви депутатът.

„Там има хубави неща, но като че ли имаме нужда от освежаване. Освен това минаха две години. Когато я писахме през 2017 г., беше друга ситуацията. Имаме вече две години и натрупан опит, и промяна, и динамика”, допълни Сидеров и уточни, че идеята му е да се обнови споразумението, за да има мотивация и за управлението, и за хората, които вече събират критични бележки.

По повод развоя на събитията около Апартаментгейт, прокурорските проверки и призива на премиера Бойко Борисов за оттеглянето на шефа на ВКС Лозан Панов и председателя на КНКОНПИ Пламен Георгиев, Сидеров наблегна, че по-важното в случая е управляващите да се съберат на голям коалиционен съвет, на който да се разберат да не си отклоняват вниманието с подобни битови скандали повече, а да помислят за довършването на мандата.

Според Волен Сидеров е важно е как ще се довърши мандатът. „Това е въпрос на голям коалиционен съвет. Да сложим теми и акценти, по които да наблегнем“, коментира атакист № 1. По думите му винаги може да се извади какво има някой, какво имат жена му, дядо му, баба му. „За да се пресекат битовизми, които се превръщат в основна тема, трябва да наблегнем на големи неща: развитие на икономика, доходи, интензивно развитие. Това са цели”, допълни Сидеров, който е и председател на парламентарната група „Обединени патриоти”.

Волен Сидеров обяви, че ще предложи зам.-председателя на Народното събрание от квотата на „Атака” Явор Нотев за шеф на правната комисия.

Според националиста Нотев е блестящо подготвен юрист и трябва да оглави комисията, която ще остане без председател, след като Данаил Кирилов става правосъден министър. Така Сидеров опонира на Валери Симеонов, че в парламента няма достатъчно подготвени юристи.

Снимка: Булфото