Волен се оплака на Караянчева за преврата в "Обединени патриоти"

Новини
11:46 - 11 Юли 2019
2104
Волен се оплака на Караянчева за преврата в "Обединени патриоти"

"Атака" внесе възражение при председателя на парламента Цвета Караянчева във връзка с промените в ръководството на ПГ на „Обединени патриоти“.

Партията на Волен Сидеров настоява възражението да бъде разгледано и да бъде заличено вписаното по повод промените в ръководството на групата. Искането бе внесено лично от него, заместник-председателя на Народното събрание проф. Явор Нотев и зам.-председателя на партията Десислав Чуколов. На брифинг в парламента Нотев изтъкна сред аргументите за възражението, че промени в ръководството на парламентарната група се правят по предложение на Политическия съвет на коалицията. 

„Ръководен орган на коалицията е Политическият съвет. Той се състои от трима представители на НФСБ, на „Атака“ и на ВМРО. Такъв съвет не е проведен, такъв съвет с предмет и точка предложения за промени в ръководството няма. Той не се е състоял. Респективно такова предложение не е постъпило. Парламентарната група няма правомощия да предвиди такава точка в дневния ред и да вземе решение“, заяви той.

И посочи, че партията очаква решение, което да се основава на правилата за работа на парламентарната група, на коалиционното споразумение и на Правилника за организацията и дейността на парламента. Той уточни, че такива предложения се внасят с всички членове на групата, каквито не са представени.