Волен Сидеров: Гешев да обвини Иван Костов за приватизацията!

Новини
19:23 - 09 Февруари 2020
8010
Волен Сидеров: Гешев да обвини Иван Костов за приватизацията!

Да отпадане давността на сделките по време на масовата приватизация в периода 1996-2005 г., за да може да се търси наказателна отговорност от виновните лица. Такива промени в Конституцията и съпътстващите я закони подготвя да внесе в Народното събрание от "Атака". Това стана ясно от разговор на партийния лидер Волен Сидеров с неговия заместник Десислав Чуколов, излъчен днес в предаването „Неделник” по партийната им телевизия "Алфа".

От "Атака" се надяват предложението им да се приеме освен от управляващите ГЕРБ, ВМРО и НФСБ, така и от останалите парламентарни групи. "Няма как тази огромна неправда да остане ненаказана. Докато не се потърси отговорност за огромното ограбване на хората в периода на масовата приватизация, чувството за липса на справедливост ще остане в обществото", категоримен е Волен Сидеров.

Като най-крещящ пример лидерът на "Атака" даде сделката с БГА „Балкан”, която тогавашният премиер Иван Костов продаде за 150 000 щатски долара заедно с десетки самолети и имоти на компанията. Купувач бе израеелеца Гад Зееви, който малко след това закри авиокомпанията и разпродаде самолетите и имотите. По думите на Сидеров, Иван Костов трябва да бъде изправен на съд и с тази задача е редно да се заеме новият главен прокурор Иван Гешев.

Иван Костов като премиер на България

Освен бившата държавна авиокомпания, Волен Сидеров настоява пред съда да бъдат изправени и подписалите сделките за БТК, тецовете, ЕРП-тата, "Каолин" и още над 3000 структуроопределящи предприятия. "Чрез приватизацията беше захранена олигархията. Държавен ресурс, изграждан с десетилетия, за няколко месеца мина в ръцете на единици за жълти стотинки. Не може да не се потърси отговорност за това", отсече Сидеров.